Foto: Modeļu aģentūras 'Dandy' arhīvs
Pēdējo gadu laikā daudzas no latviešu modelēm guvušas panākumus ārpus Latvijas robežām, bet vietējās aģentūras pie sasniegtajiem panākumiem neapstājas un turpina jaunu modes biznesa zvaigžņu meklējumus.

DELFI Izklaidei vēsta aģentūras Dandy pārstāvis Jaroslavs Barišņikovs, viņu paspārnē darbu sākusi jauna modele, kurai tiek prognozēta spoža nākotne skarbajā modes pasaulē.

Evu Bērziņu (attēlā), kurai šobrīd ir 16 gadi, Dandy pārstāvji pirms diviem gadiem pamanīja kādā sociālajā portālā, bet iesākumā meitene aģentūras uzaicinājumam ierasties, lai apspriestu iespējamo karjeras veidošanu kā modelei, nav atsaukusies.

Kad Dandy vadītājs Nils Raumanis meiteni sastapis uz ielas un atkal mēģinājis pierunāt izmēģināt spēkus, Eva paskaidrojusi, ka modes pasaule un modeļu bizness viņu galīgi neinteresējot.

Tāpat viņa atzinusies, ka ir diezgan puiciska - skolas laikā viņa spēlējusi volejbolu, bet tā vietā, lai klačotos ar meitenēm, viņa brīvo laiku lielākoties pavadījusi puišu kompānijā.

Tiesa, ar vecāku un citu radinieku atbalstu izdevies jaunieti pierunāt, un viņa pievienojusies Dandy modeļu pulkam - iesākumā viņa par apkārt notiekošo izrādījusi niecīgu interesei, nav sapratusi, ar ko atšķiras no citām meitenēm un kautrīgi pozējusi pirmajās testa bildēs.

Pēc gada, kura laikā meiteni pamanīja vietējie modes biznesa darboņi, aģentūra sapratusi, ka Eva ir gatava doties strādāt uz ārzemēm - šovasar viņa devās uz Milānu, kur nekavējoties iekaroja vairāku kastinga direktoru simpātijas un tika uzreiz paņemta par ekskluzīvo modeli modes nama Dolce&Gabbana augstās modes skatei Venēcijā.

Pēc īsas pauzes Latvijā Eva uz divām nedēļām aizlidoja uz Londonu, kur bildējās vairākām testa fotosesijām, bet, atsākoties skolas gaitām, no dalības Ņujorkas modes nedēļā viņa atsacījusies.

Kā norāda Dandy aģentūras pārstāvji, Evai tiek prognozēta spoža nākotne modes biznesā un tiek lēsts, ka viņa varētu atkārtot savas gaišmatainās kolēģes Gintas Lapiņas veiksmes stāstu un kārtējo reizi apliecināt, ka Latvija ir iespējamo topmodeļu valsts.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!