Foto: DELFI

Otrdienas, 28. maija, vakarā Latvijas Mākslas akadēmijā norisinājās jauno modes mākslinieku skate Pagalms, kuras apmeklētājiem bija sarūpēts arī kāds īpaši provokatīvs un iespaidīgs šovs.

Jau krietnu brīdi pirms skates sākuma un viesu ienākšanas zālē uz skatuves izveidotajā padziļinājumā tika ierakti kaili modeļi, kuriem, gaidot savu iznācienu, bija jāelpo caur speciālām caurulītēm.

Kad modes interesenti bija ieņēmuši savas vietas, kailās meitenes izlauzās no zemes, pārsteidzot un izsaucot skaļas ovācijas klātesošajos.

Performances, par kuru bija parūpējušies Scenogrāfijas nodaļas studenti, nosaukums bija Cilvēki aug, un tā, iespējams, simbolizēja jauno talantu izlaušanos modes pasaulē.

Skates ietvaros savus jaunākos tērpus demonstrēja 32 Dizaina nodaļas bakalaura un maģistra studiju programmu studenti.

Viņu vidū bija arī tādi Latvijas modes industrijas atzinību izpelnījušies dizaineri kā Jānis Šnē, Reinis Ratnieks, Sabīne Skarule, Daiga Zvirgzdiņa, Inga Tauriņa un Iveta Vilne, kuru veidotie apģērbi ir nopērkami modes un dzīvesstila konceptveikalā Paviljons.

Pasākumu apmeklēja arī vietēji modes mīļotāji - blogeris un modelis Jaroslavs Barišņikovs, dizaineris Bruno Birmanis, bērnu modes speciāliste Santa Bindemane-Mihelsone un daudzi citi pašmāju modes dzīves aktīvisti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!