Foto: Mango

Lai ierastos uz pašmāju augstās modes un brendinga uzņēmuma Marthideas atklāšanu Benjamiņu nama viesnīcas telpās, sabiedrības krējuma pārstāvjiem bija jātērpjas svinīgā apģērbā.

Iepazīties ar augsto modi bija ieradušies - Dikļu pils īpašnieks Egons Mednis ar kundzi, Mākslas akadēmijas studente Ieva Bondare, uzņēmējs Kaspars Krištopans ar mīļoto sievieti Vinetu Lubgani, tējas tirgotājs Ikars Keišs ar kundzi, frizieris Pērs Bogomazovs un daiļās modes lietpratējas - Maija Silova, Līga Ozola un Antra Birzule.

Kā izrādās uzņēmuma dibinātājs ir Mārtiņš Pūpols, kurš savas profesionālās zināšanas apguvis vienā no prestižākajām Eiropas modes augstskolām Istituto Marangoni Milānā. Mārtiņš Pūpols ir beidzis modes dizaina studijas, kā arī ieguvis maģistra grādu brenda menedžmentā. Jau studiju laikā viņš veiksmīgi iesaistījies vairāku pasaules slavenu zīmolu mārketinga un dizaina projektu izstrādē, kur guvis nepieciešamo pieredzi sava uzņēmuma atvēršanai. Kā vienu no Pūpola modes darbiem var minēt kolekciju franču modes namam Louis Vuitton un augstās modes skices namam Christian Lacroix.

Zīmīgi, ka Pūpola jaunā uzņēmuma atklāšana notika Benjamiņu namā, jo savulaik modes dizainera vecvecmamma darinājusi tērpus slavenajai Benjamiņa kundzei. Arī turpmāk ar Pūpola jaunākajiem darbiem varēs iepazīties Benjamiņu nama viesnīcas telpās.

Studiju laikā Pūpols intervijā žurnālam Patiesie stāsti atklāj: «Kad tikko sāku mācīties Milānā, biju pārliecināts, ka man vajadzīga sava firma – Pupols. Made in Italy. Domāju, ka labs ir tikai tas, kas ir Made in Italy. Bet pērn, kad sāku mācīties brenda menedžmentu – starp citu, reti kurš modes dizainers mācās arī ekonomiku un matemātiku −, es sapratu, ka Latvija – tas ir forši! Izrādās, arī itāļiem daudz interesantāks ir nevis Pupols, bet Mārtiņš Pūpols. Made in Latvia – jo sarežģītāk izrunājams vārds, jo interesantāk. Tāpēc esmu pilnībā latviskojis savu vārdu. Esmu izstrādājis arī savu logo, un tā ir stilizēta Mārtiņdienas zīme,» lepni stāsta jaunais modes mākslinieks.

27 gadus vecā modes dizainera uzņēmuma pamatdarbība dalās divās daļās. Fashion - augstas kvalitātes apģērbu šūšana privātpersonām un brendings - radoši un praktiski mārketinga un sabiedrisko attiecību risinājumi uzņēmumiem vai privātpersonām.

Kā jau radoša personība savas ģimenes senās modes tradīcijas Pūpols nolēmis pārvērst Atelier un Augstās modes namā.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!