Foto: Publicitātes foto
Šonedēļ Maskavā norisināsies tradicionālā rudens/ziemas sezonas modes nedēļa, uz kuru dosies arī Latvijas lielo izmēru modele Katerīna Strogonova.

32 gadus vecā Katerīna savas modeles karjeras laikā ir veiksmīgi fotografējusies katalogiem, kā arī defilējusi modes skatēs. Maskavas modes nedēļas skatēs viņa demonstrēs franču zīmola "La Redoute" un latviešu dizaineres Olgas Bērziņas radītos darbus.

Tāpat viņa piedalīsies ikgadējā konkursā "Miss Krievija Plus Size 2018", kas notiks Maskavā marta beigās.

Kā vēsta Katerīnas pārstāvji, paralēli modeles karjerai viņa arī vada projektu "Venera", ka palīdz "plus size" sievietēm iegūt pašapziņu un kļūt vēl pievilcīgākām.

"Mīliet mani tādu, kāda esmu! – personīgi es neatbalstu šādu bodipozitīva piekritēju formulējumu. Ja mēs runājam par patiešām korpulentām sievietēm, kuras sver 150 kilogramus, tad taču mēs saprotam, ka sirdī viņas vēlētos svērt daudz mazāk. Nedrīkst jaukt bodipozitīvu ar izlaidību. Ir jātiecas uz savu veselīgo svaru un izmēru.

Foto: Publicitātes foto
Bet tas nenozīmē, ka ar 170 cm augumu jums būtu jāsver 50 kilogramus. Ir jābūt harmonijā ar sevi un vienkārši jātiecas, lai sasniegtu komfortablu un veselīgu svars. Dažiem tāpēc jāzaudē 20 kg, bet citiem pietiks ar pieciem līdz 10 kilogramiem. Te nav runa par profesionālo sportu, bet tieši par veselību un mīlestību pret sevi," spriež Katerīna.

Viņa arī priecājas, ka arvien vairāk vadošo pasaules apģērbu ražotāju paplašina izmēru tabulas.

"Kad mēs redzam, ka apģērbu demonstrē sieviete ar figūru, kura ir līdzīga mūsu figūrai, mums vieglāk iztēloties šo apģērbu pašiem, vieglāk to asociēt ar sevi. Tāpēc es uzskatu, ka, lai nozare veiksmīgi darbotos, tai nepieciešami modeļi, kas pārsniedz 90-60-90 robežu un ierastās modeļa ķermeņa aprises," atzinusi Strogonova.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!