Foto: Vida Press

Latvijas mode ir pieprasīta ne tikai pašu mājās, bet arī tālu aiz tās robežām, un šovasar latviešu darinājumus izraudzījusies mazā kinozvaigzne Bronte Kārmaikla, kura filmas "Kristofers Robins" ("Christopher Robin") pirmizrādēs Losandželosā un Londonā gozējusies bērnu apģērbu zīmola "Lazy Francis" veidotos tērpos.

Kompānijas "Walt Disney Pictures" ilgi gaidītās filmas "Kristofers Robins" pirmizrādēm, kas 30. jūlijā norisinājās Losandželosā, bet 5. augustā – Londonā, "Lazy Francis" radījis divas unikālas kleitas. Zīmola darinājumos uz sarkanā paklāja gozējusies jauniņā aktrise Bronte Kārmaikla, kura kinofilmā atveido Kristofera Robina meitu, "Delfi Izklaidi" informē Deniss Ševeļovs.

Jaunās aktrises kleitas tika radītas ļoti īsā laikā – vienā nedēļā. "Pie mums vērsās aktrises māte ar lūgumu radīt divas unikālas kleitas viņas meitai. Ņemot vēra, ka kleitas šuvām pēc individuālas piegrieztnes, laika mums bija katastrofāli maz. Turklāt uzdevumu vēl grūtāku darīja tas, ka kleitām vajadzēja būt šūtām precīzi uz auguma, tāpēc nevarējām kļūdīties pat par centimetru, kas ir ārkārtīgi sarežģīti, kad mērus ņem, sazinoties "Skype"," stāsta zīmola "Lazy Francis" dibinātāja un īpašniece Olga Krūze.

Galvenais kleitu radīšanas iedvesmas avots bijusi pati filma – visiem pazīstamais lācēns Vinnijs Pūks, kas raisa asociācijas ar medu, noapaļotām formām, un Kristofers Robins, kurš ir slavens ar savu klasisko angļu svīteri.

"Sarkanā un zelta krāsa ir ļoti eleganti, dzīvi apliecinoši toņi, tāpēc mums nebija ne mazāko šaubu, ka tieši tie jāizvēlas, veidojot tērpus Brontei," tā Krūze.
Foto: Vida Press

Abas kleitas tika radītas no dabīgā zīda un apakšsvārki katrai pašūti no veseliem astoņiem metriem tilla.

Jaunās aktrises māte stāsta, ka viņas meita bijusi absolūta sajūsmā par kleitām. "Tas bija viņas labākais vakars – viņa patiesi staroja savā tērpā, un visi bija lielā sajūsmā par skaisto kleitu. Tās tonis bija tik piesātināts!"

"Sarkanās kleitas apkakli apdarinājām ar rišām, kas bieži multfilmās apņem medus podiņus. Vienmēr ir ļoti patīkami strādāt pie unikālām idejām, absolūti īpašām kleitām," stāsta Krūze.

Tiesa, šī nav pirmā reize, kad zīmols mazām aktrisēm radījis kleitas, kas paredzētas iznācienam uz sarkanā paklāja. Tā, piemēram, 2016. gadā zīmola veidotā kleitā bija ģērbusies populārā amerikāņu aktrise Kailija Rodžersa. Viņa "Lazy Francis" tērpā apmeklēja Ņujorkas pirmizrādi filmai "Skaistums tev līdzās" ("Collateral Beauty)" ar Vilu Smitu galvenajā lomā.

Savukārt 2016. gadā viena no galvenās lomas atveidotājām slavenajā Stīvena Spīlberga filmā "Lielais draudzīgais milzis" ("The BFG") Rūbija Bārnhila pirmizrādi Kannās apmeklēja "Lazy Francis" tērpā.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!