Foto: Privātais arhīvs
Priecīga ziņa visiem modes mīļotājiem – lai izskatītos stilīgi šajā pavasarī vai vasarā, nebūs nepieciešams izdot kaudzi naudas. Atliek tikai parakņāties savā vai vecāku skapī, ielūkoties kādā vintāžas bodītē un sekot jaunā modes eksperta Sergeja Hatanzeisky (attēlā) padomiem.

DELFI Izklaidei atklāj Sergejs, šajā modes sezonā pilsētas ielās atkal atgriezīsies septiņdesmito gadu šiks.

"Zamšāda, bārkstis, trapecveida silueti, džinsa komplekti, garās kleitas un spilgtas krāsas - tas viss atsauks atmiņā septiņdesmito gadu modē valdošo brīvību un hipiju vēsmas," vienu no aktuālajām pavasara un vasaras tendencēm atklāj Sergejs.

Mūzikas festivāliem raksturīgais brīvais, nedaudz hipsterīgais apģērbs būs vasaras sezonas aktualitāte. "Lai izveidotu šādu stilu, papildini savu tēlu ar zamšādas bārkstīm un nebaidies izvēlēties daudz, daudz džinsa," padomus tēla atsvaidzināšanai dod Sergejs.

Ja gribas būt īpaši stilīgam, vērts investēt biksēs, kādas pēdējo gadu laikā Rīgas ielās nudien nav redzētas un modē ienāks kā absolūts jaunums. Tie būs bikšusvārki garumā starp celi un potīti.

"Tā būs īstā izvēle, ja vēlies izskatīties supermoderni. Taču jābūt uzmanīgiem ar proporcijām. Izvēloties šāda stila bikses, jāskatās, lai tās nedeformētu siluetu un vizuāli nesaīsinātu kājas," brīdina modes eksperts.

Priecīgā ziņa visiem modes mīļotājiem ir tā, ka šovasar ikvienam iespējams izskatīties moderni, neatkarīgi no maciņa biezuma. "Labas lietas septiņdesmito gadu hipiju stilā var atrast lietoto apģērbu veikalos un vintāžas bodītēs.

Iespējams, daudzas no aktuālajām lietām var atrast noglabātas kaut kur dziļi pats savā vai vecāku skapī. Iesaku ieskatīties veikala H&M piedāvājumā - tur par zemām cenām var atrast ļoti stilīgas lietas," labu padomu dod modes eksperts.

Krāsu ziņā šovasar dāmām aktuāls būs sarkanvīna tonis visdažādākajās niansēs. "Iespējams, šī krāsa nav tā, ko parasti saista ar vasaru, taču patiesībā tas ir ļoti izdevīgi, jo vasarā iegādāto tērpu varēs valkāt arī rudenī un ziemā.

Katrai meieteni iesaku izvēlēties kādu no garderobes pamatlietām dziļā vīna krāsā - kostīmu, džemperi, svārkus zem ceļa vai kleitu. Tad tēls būs tiešām aktuāls," stāsta Sergejs.

Kā galvenā sezonas aktualitāte vīriešu garderobē būs jakas - "bomber" stila jaka jeb bluzons, parastā vējjaka, klasiskā džinsa jaka - izvēle ir katra paša ziņā. Lai gan visas šīs jakas izklausās pēc vairāk sportiskiem aksesuāriem, Sergejs atklāj, ka tā nebūt nav. Vīriešu vējjakas šovasar ir īpaši piegulošas un elegantas.

Tās iespējams kombinēt pat ar klasiskām uzvalka biksēm, radot reizē modernu un šiku tēlu. Modē arī vasarīgi uzvalki, īpaši gaišos toņos un pavisam balti. Interesanta tendence - izvēlēties katru komplekta daļu no sava auduma. Piemēram, lina bikses un zīda jaka.

"Vadošie modes nami un dizaineri vīriešu modē šosezon izvēlas pasteļtoņus, balto, bēšā un zilā toņus, kā arī dažādu nokrāsu rozā. Vēl nekad vīriešu garderobē nav bijis tik daudz rozā visās tā nokrāsās," stāsta modes pazinējs.

Viņš aicina visus, kuri šovasar grib izskatīties labi, nebaidīties eksperimentēt, kombinējot visneiedomājamākās lietas, smelties iedvesmu modes blogos, droši meklēt aktuālas lietas vintāžas bodītēs un lietoto apģērbu veikalos.

"Uzdrošinieties un jums izdosies. Šīs vasaras mode ir tik bagātīga, ka nevar neizdoties," iedvesmo Sergejs. Lieliskas stila lietiņas atradīsies arī viņa vintāžas veikalā Woodstock, bet puiši var pasmelties iedvesmu no paša Sergeja tēla viņa Instagram profilā.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!