Foto: Instagram.com/makeuphijabs/
Mēdz uzskatīt, ka musulmaņu sieviešu mode ir pagalam garlaicīga un vienveidīga, taču Kanādā dzīvojošā blogere Samana Munira (attēlā) apņēmusies pierādīt pasaulei pretējo.

35 gadus vecā Samana dzīvo Toronto, un viņa virtuālajā vidē darbojas kā modes blogere. Daiļavai izveidots YouTube kanāls, kurā viņa demonstrē dažādus paņēmienus un knifiņus, kā stilīgi aptīt un sasiet hidžābu.

Sievietes radošumu un izdomu novērtējuši vairāk nekā 42 tūkstoši YouTube lietotāju, kas abonējuši viņas kanālu. Visbeidzot Samanas vārds izskanējis arī medijos, kas lasītājiem ziņo par musulmaņu modes blogeri, kura lauž mītus par to, ka hidžābu iespējams nēsāt tikai vienā veidā.

Samana virtuālajā vidē blogeres gaitas uzsākusi pirms pieciem gadiem. Intervijā izdevumam The Daily Mail daiļava pastāstījusi, ka viņas mērķis ir iedvesmot citas musulmaņu sievietes un pierādīt pasaulei, ka dāma, kura ir piesegusies, arī var izskatīties skaisti un modīgi.

Savā YouTube video blogā Samana atrādījusi desmitiem veidu, kā radoši aptīt hidžābu, un šī iemesla dēļ viņa izpelnījusies ne tikai pozitīvu sabiedrības novērtējumu, bet arī pārmetumus un nosodījumu.

Tā, piemēram, blogere intervijā pastāstījusi, ka daži musulmaņu modes un stila kritiķi piedraudējuši, ka viņa sadegšot elles liesmās, ja turpinās māžoties ar hidžābu un valkāt to netradicionālā veidā.



Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!