Foto: Vida Press
Par visai neparastu stāstu vēsta amerikāņu mediji – tur kāds bijušais ASV armijas jūras kājnieks, kuram ir amputēta labā kāja, kļuvis par visai veiksmīgu apakšveļas modeli.

Šobrīd 24 gadus vecais Alekss Minskis kāju zaudēja bumbas sprādzienā dienesta laikā Afganistānā 2009. gadā. 47 dienas viņš pavadīja komā, viņam bija nopietni smadzeņu bojājumi un ķermeņa apdegumi.

"Es biju pilnībā sagrauts. Es biju apdullis un bēgu prom no visa, jo īpaši pats no sevis, no savas galvas," telekanālam ABC News intervijā stāstīja Minskis, kurš pēc demobilizācijas sāka nodzerties.

Tomēr viņš laicīgi nolēma saņemties. "Vienā brīdī sapratu, ka nav nekādas jēgas bēgt. Es saņēmos un sāku uzcītīgi trenēties. Reiz vingrošanas zālē man pienāca fotogrāfs un izteica negaidītu piedāvājumu kļūt par modeli," atcerējies Minskis.

Šis fotogrāfs bija Toms Kalliss, kurš arī sarīkojis pirmās foto proves. "Viņam bija kinozvaigznes seja, sviedri pilēja pa mežonīgajiem tetovējumiem, un es sapratu, ka šāds tipāžs ir jāizmanto," vēlāk teica fotogrāfs.

Tagad Alekss ir profesionāls modelis, kurš specializējas apakšveļas reklāmās. Daudzas fotogrāfijas viņš ievietojis savā Facebook profilā un uzsver, ka šādā veidā cer iedrošināt citus cilvēkus ar īpašām vajadzībām.

"Es cenšos būt uzskatāms piemērs cilvēkiem, kam gadījusies nelaime, lai viņi nekad nepadodas un apzinās, ka viena ķermeņa locekļa zaudēšana nav dzīves beigas," saka vienkājainais modelis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!