Foto: Publicitātes foto

Pēdējo gadu laikā daudzas latviešu modeles ar panākumiem sevi apliecinājušas ārpus dzimtenes robežām, bet pāris meitenes bijušas veiksmīgākas par citām, ko to atzinis arī pasaules ietekmīgākais modeļu portāls Models.com.

Ik gadu portāls atjauno savu pasaules modeļu topu, kurā iekļauj 50 aktuālākās un labākās modeles. Saraksts tiek veidots, izvērtējot reklāmas kampaņu, žurnālu vāku un modes nedēļu skaitu, kā arī citus kritērijus.

Līdz ar to modes pasaulē, protams, tiek uzskatīts par lielu pagodinājumu un sasniegumu atrasties šajā sarakstā.

Pērn starp pasaulē labākajām modelēm gozējās divas latviešu skaistules - pieredzes bagātā Ginta Lapiņa un modes biznesā salīdzinoši sevi nesen pieteikusī Karlīna Caune (attēlā), bet šīs vasaras izskaņā atjaunotajā topā palikusi vairs tikai Caune. 

Tiesa, Lapiņas izkrišana no saraksta nav skaidrojama ar viņas iespējamajām neveiksmēm - labāko modeļu piecdesmitniekā viņa bija vairākus gadus, un, kā skaidro Dandy aģentūras pārstāvis Jaroslavs Barišņikovs, visticamāk Lapiņa drīz jau ieņems vietu citos topos.

"Models.com tops atspoguļo labākās modeles, kuras ir aktīvā apritē - kurām ir liels modes šovu, žurnālu vāku, publikāciju un citu darbu skaits, bet Ginta pēdējā laikā ir ļoti izvēlīga darbu ziņā.

Vairāku gadu garumā viņa ir sevi pierādījusi šajā topā, un visticamāk drīz mēs viņu redzēsim visvairāk pelnošo modeļu vai industrijas ikonu topos," DELFI Izklaidei stāsta Jaroslavs.

Labāko modeļu topā palikusī latviete Caune Models.com sarakstā debitēja pērn, kad viņa tajā ierindojās 32. vietā, bet šogad viņa vērtējumā pakāpusies un ieņem jau 29. vietu.

Starp pasaules labākajām modelēm ir arī citas Baltijas valstu pārstāves, bet visaugstākajā pozīcijā no viņām ir igauniete Karmena Pedaru, kura kopš pērnā gada pakāpusies par divām vietām un sarakstā ieņem ceturto pozīciju.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!