Foto: Vida Press
Vasara nāk ar jaunām vēsmām arī modes ziņā, un šosezon tendenču izmaiņas ir tik pamatīgas kā vēl nekad. Tas, kas pagājušogad liecināja par izcilu gaumi, šovasar jau skaitās bezstils. Modes eksperts Sergejs Hatanzeysky ("Instagram" @hatanzeysky) uzskaita septiņas lietas, kas, revidējot vasaras garderobi, jāizmet vai jānoslēpj kaut kur tālu, tālu.

Bārkstis un zamšāda

Foto: Vida Press
Bārkstis, zamšādas detaļas un citas lietas septiņdesmito gadu noskaņās pagājušovasar piedzīvoja savu uzvaras gājienu. Šovasar pamājam ardievas septiņdesmito gadu modei un atceramies, ko valkājām deviņdesmitajos gados.

"Bārkstis un zamšāda vairs nav modē! Aizmirstam! Šīs vasaras tendence ir deviņdesmitie gadi. Mazliet pancīgs stils, grandžs – tas viss ir šīs vasaras aktualitāte," jaunās tendences iezīmē Sergejs.

"Colorblock" stils

Foto: Vida Press
"Daudz spilgtu krāsu lielos laukumos, neona toņi – tas viss iziet no vasaras modes," skaidro Sergejs.

Ja vēl nesen somiņas "colorblock" stilā bija tendence numur viens tāpat kā, piemēram, koši rozā bikšu savienošana ar spilgti zaļu topiņu un sarkanu mēteli, šovasar ģērbšanās "krāsaino laukumu" tehnikā vairs liecinās tikai par atpalikšanu no modes.

Šī vasara nebūs spilgta, taču tas nenozīmē, ka tā būs garlaicīga. Kā atklāj eksperts, vasaras krāsa numur viens ir zaļā dažādās variācijās. Apdrukās un krāsās aktuāli džungļu motīvi un strīpas.

Vasaras mēteļi un zābaki


Vasaras Latvijā mēdz būt arī pavēsas, tāpēc viena no pēdējo gadu top tendencēm bija viegls vasaras trencis, ko ar jostiņu apsiet ap vidu. Eksperts atklāj, ka vasaras mētelīši šosezon vairs nav aktuāli.

"Tāpat kā "vasaras zābaki" – plānie, ar dažādiem caurumiņiem vai tamborējumiem. Bet es ceru, ka par zābakiem meitenēm jau viss skaidrs un šovasar ielās tādus vairs neredzēšu, jo tie nu šobrīd ir nemodernākais, kas vien var būt," smejas eksperts, iesakot vēsajos vakaros labāk sildīties ar kādu panku stila jaciņu.

Metāliskais tonis

Foto: Vida Press
Pagājušā vasara pagāja metālisko toņu zīmē – tu neskaitījies stilīgs, ja tev nebija kāds apģērba gabals, kurpītes vai somiņa zelta, sudraba vai bronzas krāsā vai ar metālisku spīdumu.

"Zelta un sudraba spīdums visiem ir apnicis, to atstājam pagājušajā vasarā. Īpaši nemodernas šovasar skaitās kurpes ar sudraba vai zelta spīdumu, kas pirms gada tieši liecināja par labu gaumi," atklāj Sergejs.

"Flash" tetovējumi

Foto: Vida Press
Šķiet, ka starp pagājušā gada "Positivus" apmeklētājiem nebija neviena, kurš uz savas ādas nebūtu uzlīmējis zelta vai sudraba krāsā mirdzošo "flash" tetovējumu. Kā atklāj stilists, vasara nāk ar festivāliem, bet bez šiem tetovējumiem.

"Lūdzu vairs nekādus "flash" tetovējumus festivālos. Zinu, ka daudziem tas sabojās visu biznesu, bet tāda nu ir tā mode," teic Sergejs.

Gara kleita ar puķēm

Foto: Vida Press
Kleita līdz zemei ar ziedu rakstu šķiet viena no ērtākajām izvēlēm vasarai – ērti, piestāv visām un moderni. Kā atklāj eksperts, diemžēl moderni tas vairs neskaitās gan.

Kleitu mīļotājām gana plašu izvēli piedāvās jau pieminētais džungļu stils, kas, starp citu, lieliski saskanēs ar iesauļotu ādu.

Pārspīlēti seksīgi tērpi

Foto: Vida Press

Ekstravagantas kleitas un blūzes ar izgriezumu līdz viduklim KImas Kardašjanas stilā– sakām nē. Ja godīgi, šāda veida izgriezums reti kurai sievietei piestāv, un pat ar ideālu augumu mēdz būt tā, ka izskatās neveiksmīgi.

Jā, droši izvēlamies izejamos tērpus ar dažādiem dekoltē, taču atceramies, ka nav vajadzības izrādīt visu kailo augumu. Šovasar modē vienkārši izgriezumi," instruē eksperts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!