Foto: RIA Novosti/Scanpix
To, ka arī modē darbojas princips "Viss jaunais ir labi aizmirsts vecais", lieliski ilustrē deviņdesmito gadu slavenību fotogrāfijas – lai gan par daudzām tā laika stila tendencēm var pasmīnēt, šis tas izdzīvojis līdz pat mūsu dienām.

Ja kādam šķiet, ka pozēšana ar gaisā paceltiem pirkstiņiem ir mūsdienu šovbiznesa zvaigžņu stils, tie ir maldi, jo jau deviņdesmitajos modē bija taisīt dažādas grimases un rādīt fotogrāfiem brīžiem neizprotamus žestus.

Tāpat jau tolaik daiļā dzimuma pārstāves labprāt izvēlējušās caurspīdīgus tērpus vai, dodoties uz saviesīgu vakaru, krūšturus atstājušas mājās - daži no tērpiem arī tagad uz sarkanā paklāja piesaistītu nedalītu fotogrāfu uzmanību.

Tiesa, dažas stila iezīmes no raibajiem deviņdesmitajiem, kad modē bija viss, līdz jaunajam gadu tūkstotim nav izdzīvojušas, lai gan tā saucamās hipsteru subkultūras pārstāvji un citi īpaši stilīgie ar apskaužamu centību turpina vilkt ārā pērles no vecāku skapjiem.

Cerams, uz ilgu laiku vai pat neatgriešanos no modes tendencēm ir pazudis deviņdesmitajos gados populāro meiteņu grupu ģērbšanās stils.

Toreiz modē bija milzīgi džemperi, nošļukušas bikses vai treniņtērpi, ķēdes un sportiskas cepures, kas mijās ar pārspīlēti meitenīgu tēlu un to neiztrūkstošajiem aksesuāriem - košiem topiņiem, kas atsedza vēderus, histēriskām frizūrām un grimu, uz kuru raugoties sāp acis.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!