Foto: Mango
Aktrise Zane Vaļicka (attēlā) Rīgas modes nedēļas ietvaros notikušajā latviešu dizainera Aleksandra Pavlova skatē kāpa uz mēles, lai ar pātadziņu rokās iejustos cirka direktores tēlā – tā pēc ilga laika pārtraukuma bija pievilcīgās aktrises atgriešanās modeles ampluā.

Vaļicka spēkus kā modele izmēģinājusi jau tālajā 1992. gadā, kad pēc uzvaras konkursā Mis Latvija viņa sākusi darboties modeļu aģentūrā Natalie - tolaik viņa piedalījusies gan pašmāju skatēs, gan fotografējusies kāda itāļu apģērba zīmola katalogam.

Pēc dalības Mis pasaule konkursā Vaļicka saņēmusi uzaicinājumu no kādas Londonas modeļu aģentūras, bet to nav izmantojusi - tolaik bijis problemātiski nokārtot darba atļauju Anglijā, tieši tajā gadā viņa iestājusies Kultūras akadēmijā un arī vecāki iebilduši pret meitas kļūšanu par modeli.

"Tā es diemžēl vai par laimi nekļuvu par profesionālu modeli," sarunā ar izklaides portālu Mango smejas Vaļicka, kura gan šo pavērsienu savā mūžā nopietni nožēlojusi nav nekad.

Pavlova modes skatē Vaļicka nolēmusi piedalīties pēc paša dizainera uzaicinājuma un neslēpj, ka tas viņai bijis liels piedzīvojums.

"Protams, es biju uztraukusies, bet man ir pietiekami liela skatuves pieredze, lai neviens šo uztraukumu nepamanītu. Man patika šīs sajūtas. Tās bija citādas, kā agrākajos laikos - tolaik tik vērienīgā modes pasākumā, kas ilgts vairākas dienas, nebiju piedalījusies, jo Rīgā tādi vienkārši nenotika. Man patika atgriezties un satikt jaunās modeles," stāsta Vaļicka.

Uz jautājumu, kā viņa vērtē jaunās latviešu modeles, aktrise atzīst, ka mūsdienu modes pasaulē meitenes ir ļoti mainījušās.

"Mūsdienās modeles ir kļuvušas daudz tievākas, nekā bijām mēs savulaik. Vismaz man tā šķita. Arī modes bizness manā laikā bija citāds, daudz vājāks. Tagad latviešu modeles daudz braukā apkārt. Milāna, Tokija, Parīze - gandrīz visām meitenēm ir pasaules pieredze, un šo regulāro braucienu dēļ viņas arī ir daudz pieaugušākas nekā vienaudzes," vērtē Vaļicka.

Savu nākotni ar modes biznesu aktrise gan nedomā saistīt: šī nodarbe viņai gan tolaik, gan tagad ir hobija līmenī - ja būs interesanti piedāvājumi, viņa tos izmantos, bet modeles darbu kā pamatnodarbošanos viņa neredz.

Galerijā: Zane Vaļicka, apmeklējot Rīgas modes nedēļas pasākumus un defilējot pa mēli Aleksandra Pavlova skatē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!