Foto: Privātais arhīvs

Populārā latviešu dziedātāja, aktrise un grupas Pērkons soliste Ieva Akurātere (attēlā) par ķermeņa un gara jaunību galvenokārt rūpējas ar meditācijas palīdzību, tomēr skatuves māksliniecei ir arī savi skaistuma triki, kas noder gan starojošas ādas, gan tvirta auguma saglabāšanai.

"Manas veselības un izskata garants ir vasara. Tad pēc iespējas vairāk cenšos izrauties no ikdienas darbiem, lai viena pati brīvi staigātu gar jūru un klīstu pa mežiem, tā uzņemot brīnišķo un lielo dabas spēku.

Man patīk agri no rīta, kad pie jūras vēl ir kluss un tukšs, vingrot uzlecošās saules un vizuļojošo viļņu gaismās. Rīta un vakara lūgšanas vientulībā un oranžajā mierā ir pats veselīgākais un garīgi stiprinošākais, kas vien var būt," sarunā ar DELFI Izklaide stāsta Ieva.

"Jaunības uzturēšanā būtiska ir regulāra vingrošana, garas pastaigas un mierīga apcere. Tomēr reizēm sevi sakopju arī ar dažādām ziedēm, eļļām un smaržām. Tas ir patīkami, jo man ļoti patīk daudz mazgāties un saskarties ar ūdeni, ēteriskajām eļļām un izbaudīt esences.

Mājās bieži lieku zilā māla maskas, citreiz var saputot olas baltumu un pielikt kriksīti sāls, un uzklāt šo masu uz sejas - tas ir ļoti labs savelkošs līdzeklis," skaistuma noslēpumos dalās mūziķe.

 "Kosmetoloģe man iemācījusi arī masēt acu apkārtni un vingrināt sejas muskuļus, lai nevajadzētu taisīt kosmētiskās operācijas. Ļoti veselīgi ir katru dienu pamatīgi pakustināt ausis - pamācaties, pacenšaties un tas izdosies arvien labāk!

Savukārt kakla un zoda vingrumam turiet stingri pie aukslējām mēli, zem zoda stipri turiet ar spiedienu savu dūri un kustiniet vaļā un ciet apakšžokli. Pēc mēneša jau redzēsit vērā ņemamu efektu!" iesaka Akuratere.

Taujāta, kā iespītēt uz priekšu ritošajiem gadiem un saglabāt tvirtas krūtis, dziedātāja pārliecinoši uzsver masāžas un fiziskos vingrinājumus.

"Iesaku nopirkt labu masāžas birstīti, kas ir nevis ar sariem, bet izcilnīšiem un bez liekas naudas izdošanas pamasēt no rītiem visu ķermeni, īpaši problēmzonas. Pirms tam gan obligāti iesmērējiet ādu ar kādu ķermeņa krēmu, un pašai savā vannas istabā iznāks lielisks SPA.

Savukārt krūšu tvirtumam labākais līdzeklis ir peldēšana. Tāpat var arī katru dienu veikt kādu vingrinājumu.

Stāvat taisni, izstiepjat uz priekšu abas rokas un tad reizē tās pa simt reizēm izapļojiet gan uz priekšu, gan aizmuguri, un, ja pietiek spēka, vēl paturiet tās sev priekšā. Jūs jutīsiet, kā nospriegojas krūšu un roku muskuļi.

Tāpat brīnumus dara skaista veļa un labas smaržas. Tās sievietei liek justies labāk vienmēr," nosaka Akurātere.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!