Foto: Caters News/Scanpix/LETA
Tetovējumi mūsdienās nav nekas neparasts, tomēr dažiem tintes zīmējumu veidošana uz ādas kļūst par apsēstību, kā tas noticis ar austrālieti Tatboiu Holdenu (attēlā). 90% viņa miesas sedz tetovējumi.

Vīrieti uz ielas ir grūti nepamanīt – kā vēsta aģentūra "Caters News", uz viņa ķermeņa ir vairāk nekā 100 dažādu tintes zīmējumu. 48 gadus vecajam austrālietim ir aptetovēts ne tikai rumpis un seja, bet arī penis un acāboli.

Kā vēsta prese, tetovējumu fanātiķis savulaik bijis parasts ofisa darbinieks. 2000. gadā viņam veiktas vairākas ne pārāk sarežģītas operācijas, pēc kurām viņš piedzīvojis nepatīkamas komplikācijas – vīrieti dienu un nakti nomocījušas sāpes. "Operācijās tika sagandēti mani nervi, un tas nav labojams," sacījis vīrietis.

Lai gan tetovēšanās ir visai sāpīgs process, austrālietis apgalvo, ka ķermeņa apzīmēšana viņam palīdzējusi atbrīvoties no operācijas radītajām komplikācijām. Kopš gadsimtu mijas Holdens tetovēšanas salonā kopumā aizvadījis aptuveni 1000 stundas un iztērējis vairāk nekā 67 tūkstošus eiro.

"Man pirms tam jau bija daži tetovējumi, bet, ejot cauri pēcoperāciju atkopšanās periodam, es secināju, ka tetovēšanās man ir sava veida sāpju terapija. Es to saucu par sāpju novēršanu," mediji citējuši Holdenu.

Savukārt 2014. gadā viņš nomainīja vārdu un oficiāli kļuva par Tatboiu Holdenu (Tattboy Holden), kas, kā zināms, nozīmē "tetovējumu puisis".

Lai gan ķermeņa izdaiļošana ir Holdena kaislība, viņš atzinis, ka daudzie tetovējumi viņam pilnībā izslēguši jebkādu iespēju atrast ikdienišķu, parastu darbu, turklāt sabiedrībā iesakņojies stereotips, ka tetovētiem cilvēkiem ir krimināla pagātne, tamdēļ austrālietis šobrīd ir bezdarbnieks.

Tiesa, Holdens par to pārāk neskumst, jo viņa dzīves lielākā kaislība ir un paliek tetovējumi. "Esmu nolēmis notetovēt pilnīgi visu ķermeni. Tas ir mans mērķis. Tas būs garš ceļš, kas, iespējams, ilgs visa mana mūža garumā," piebildis tetovējumu fans.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!