Foto: morgueFile
Tuvojoties dažādiem svētku pasākumiem, par vakara karalienēm vēlas kļūt ne tikai jaunas meitenes, bet arī dāmas cienījamos gados. Lai to panāktu, sievietes izmanto ne tikai nekaitīgas kosmētiskas procedūras, bet nevēlamos defektus gatavas mainīt arī ķirurģiskā ceļā.

Kā sarunā ar DELFI Izklaidi pastāstīja plastikas ķirurgs Kaspars Feldmanis, viņa aroda brāļiem darba pilnas rokas ir visu gadu, tomēr tieši pirmssvētku periodā vērojams to sieviešu pieplūdums, kuras vēlas uzlabot savu izskatu gan ar dažādām kosmētiskām procedūrām, gan sarežģītākām operācijām, īpaši gatavojoties kādam saviesīgam pasākumam.

"Tā saucamo filleru, piemēram, hialuronskābes, kā arī botoksa injicēšana ādā, kas ļauj likvidēt krunciņas, jau ir ierasta parādība, ko sievietes piekopj ikdienā.

Savukārt plastisko operāciju topā pārliecinošākais līderis joprojām ir krūšu palielināšanas vai formas koriģēšanas operācijas, kam attiecīgi seko sejas plastiskās operācijas un tauku atsūkšana no vēdera," stāsta Feldmanis.

Kā atklāj ķirurgs, bieži sastopama parādība ir arī plastisko operāciju uzdāvināšana svētkos. Visbiežāk savas sievietes šādi iepriecina viņu mīļotie vīrieši, apmaksājot krūšu palielināšanas operācijas, neslēpjot arī savu prieku par gaidāmo rezultātu.

"Protams, pie manis vēršas sievietes, kuras vēlas vien mākslīgā skaistuma efektu, lai gan to dabiskie dotumi ir lieliskā kārtībā. Tomēr tikpat bieži tās ir arī mātes, kuru krūtis pēc bērnu barošanas ir deformējušās, un šādos gadījumos  vīrieša sniegtā dāvana sagādā vēl lielāku prieku," atzīst ķirurgs.

Tāpat Feldmanis savā praksē nereti sastopas arī ar ekstravagantiem lūgumiem, kurus nav iespējams realizēt.

"Ir bijuši gadījumi, kad pie manis vēršas sievietes, kuru krūtis jau ir ievērojami palielinātas ķirurģiskā ceļā, tomēr viņas nevēlas apstāties un vēlas iegūt vēl lielāku izmēru. Esmu pat saņēmis no žurnāliem izgrieztas vai internetā sameklētas fotogrāfijas ar pārdabiska lieluma krūtīm, kas ir šo sieviešu mērķis.

Šādos gadījumos atsaku, jo to nav fiziski iespējams realizēt tā, lai nekaitētu pacientu veselībai un pat dzīvībai, tomēr tā gaume jau katram sava," rezignēti nosaka Feldmanis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!