Foto: Reuters/Scanpix
Tuvojoties Velsas princeses Diānas nāves divdesmitajai gadadienai, tapusi jauna dokumentālā filma, kura, lai gan plašākai sabiedrībai tiks demonstrēta tikai šīs nedēļas izskaņā, jau izpelnījusies pretrunīgu novērtējumu un lielu nosodījumu. Filmā būs iekļauti līdz šim nepublicēti video ieraksti, kuros Diāna izklāstījusi dažādus privātus un pikantus faktus par savu dzīvi un laulību.

Dokumentālā filma "Diana: In Her Own Words" britu kanālā "Channel 4" tiks translēta 6. augustā. Mediji vēsta, ka dokumentālajā stāstā apkopoti Diānas un viņas publiskās runas pasniedzēja Pītera Setelena sarunu video ieraksti.

Izdevums "The Daily Mirror" ziņo, ka Setelens runas mākslu Diānai Kensingtonas pilī pasniedzis laika posmā no 1992. līdz 1993. gadam. Tolaik, kā zināms, viņas un britu prinča Čārlza laulība jau bija sabrukusi, lai gan oficiāli pāris vēl nebija šķīries, un lēdija, tiekoties ar pasniedzēju, labprāt ar viņu pārrunāja savas problēmas.

Dokumentālās filmas iznākšanas priekšvakarā mediji visā pasaulē naski vēsta par dažiem satraucošiem faktiem, kas atklāsies, kad plašākai sabiedrībai tiks parādīti līdz šim nepubliskotie video.
Foto: AP/Scanpix

Izdevums "The Daily Mail" dokumentālā stāsta gaidās saviem lasītājiem vēstījis, ka Diāna savam runas pasniedzējam izklāstījusi ļoti intīmas un pikantas detaļas par viņas laulību ar Čārlzu.

Lēdija sacījusi, ka pēc iepazīšanās ar Čārlzu viņa izjutusi lielu satraukumu. Katru reizi, kad jaunā sieviete no prinča saņēmusi zvanu, viņu pārņēmušas patīkamas trīsas.

Savukārt pēc laulībām, kas notika 1981. gada 29. jūlijā, viss bijis citādāk, nekā viņa pirms tam iztēlojusies. Taujāta, cik bieži Diāna mīlējusies ar vīru, viņa bijusi lakoniska. "Sākumā mēs to darījām reizi trīs nedēļās, bet pirms sešiem, septiņiem gadiem vispār pārtraucām darīt," izdevums "Mail Online" citējis Diānu, kura ar princi Čārlzu bija precējusies 15 gadus.
Foto: AP/Scanpix

Tāpat princese ar runas pasniedzēju pārspriedusi Čārlza romānu ar viņa jaunības dienu mīlestību Kamillu. Kad Diāna vīram pārmetusi neuzticību, viņš uzsvēris, ka "nekādā gadījumā netaisās būt vēsturē pirmais un vienīgais Velsas princis, kuram nekad nav bijusi mīļākā".

"Channel 4" pārstāvis Ralfs Lī izdevumam "The Mirror" sacījis, ka dokumentālajā filmā iekļautie video ieraksti ļaus Diānu novērtēt nedaudz citādā gaismā un iepazīt tuvāk viņas personību, apburošo šarmu un humora izjūtu.

Tikmēr netrūkst arī tādu, kas uzskata – Diānas un viņas runas pasniedzēja sarunu publiskošana ir amorāla rīcība. Izdevums "ABC News" vēsta, ka princeses Diānas brālis Ērls Spensers vērsies pie kanāla vadības ar lūgumu dokumentālo filmu svētdien nedemonstrēt TV ekrānos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!