Foto: Publicitātes foto

Par Latvijas skaistāko matu īpašnieci kronētā Vita Stalīdzāne (attēlā) no Jēkabpils atklāj neparastu, pašas izdomātu triku, ar kura palīdzību viņa trīs gadu laikā no pavisam īsiem matiem ataudzējusi kuplu, veselīgu galvas rotu, kas sniedzas līdz pat viduklim.

"Sešpadsmit gadu vecumā izlēmu savus matus nogriezt pavisam īsus, vairs netaisnot un ataudzēt dabīgus, garus un veselīgus. Pēc trim gadiem man tie jau ir līdz viduklim un patiešām veselīgi," sarunā ar DELFI Izklaide atklāj Vita.

Šo gadu laikā meitene matus nav nekādi krāsojusi, bet taisnotāju un lokšķēres lietojusi tikai īpašos gadījumos. Matu mazgāšanai meitene izvēlas Schwarzkopf šampūnu un balzamu, kā arī galos iesmērē eļļu.

Meitenēm, kuras grib ataudzēt garus matus, Vita iesaka pārbaudītu triku.

"Katru reizi augošā mēnesī nedaudz jāapgriež matu galiņi. Tas ir pārbaudīts un tiešām darbojas. Neieteiktu tāpēc apmeklēt frizieri, jo frizieris nogriezīs lielu gabalu, bet galiņi jāaplīdzina gandrīz nemanāmi, par pāris milimetriem.

Man pašai ik pa divām nedēļām augošā mēnesī matu galiņus aplīdzina mamma. Tas fantastiski uzlabo matu augšanas ātrumu, turklāt man nav arī nekādu sašķelto matu galu. To var darīt mājas apstākļos ar pavisam parastām šķērēm," brīnumlīdzekli iesaka Latvijas skaistāko matu īpašniece.

Brīnumrecepti viņa izmēģinājusi arī uz draudzenēm, un arī viņu matu augšana šādā veidā uzlabojusies.

Tāpat Vita iesaka ziemā sargāt matus no aukstuma, paslēpjot tos zem cepures, bet ja nav nekur jādodas, ļaut matiem dabīgi sataukoties vai palutināt ar eļļas masku. "Derēs kaut vai parastā olīvu eļļa," padomu dod Vita.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!