Foto: Vida Press
Raidsabiedrība BBC atteikusies TV tiešraidē visas dienas garumā translēt Jorkas hercogu pāra meitas, Lielbritānijas karalienes Elizabetes II mazmeitas princeses Eiženijas un viņas mīļotā vīrieša Džeka Bruksbenka šomēnes gaidāmās kāzas, kas notiks Vindzoras pils Svētā Džordža kapelā.

Kad maijā tajā pašā kapelā precējās princis Harijs un bijusī amerikāņu aktrise Megana Mārkla, kura pēc kāzām kļuvusi par Saseksas hercogieni, BBC translētajai ceremonijas tiešraidei sekoja līdzi aptuveni 18 miljoni britu, šonedēļ vēsta "The Guardian". Savukārt Eiženijai nāksies samierināties tikai ar speciālizlaidumu kanāla ITV programmas "This Morning" ietvaros.

Princeses Eiženijas un viņas mīļotā vīrieša kāzas notiks 12. oktobrī. Plānots, ka pēc kāzu ceremonijas pāris dosies izbraucienā ar karieti cauri Vindzorai, lai pamātu tautai. Kāzu izmaksas tiek lēstas divos miljonos sterliņu mārciņu.

Vēsts, ka BBC nolēmis tiešraidē netranslēt karaliskās kāzas, daudziem raisījusi neizpratni. Raidsabiedrības pārstāvis gan mierinājis medijus, ka dienas gaitā ziņu izlaidumos tiks iekļautas reportāžas par svarīgākajiem notikumiem.

Jau vēstīts, ka princeses topošais vīrs ir bijušais bārmenis, kurš tagad pievērsies vīnu tirgošanai. Bruksbenks mīļoto bildināja janvārī Nikaragvā. Princese Eiženija ir devītā rindā uz Lielbritānijas troni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!