Foto: AFP/Scanpix

Britu izdevums The Telegraph apkopojis vairāku pasaulē slavenu aktrišu padomus un nelielas viltībiņas, kā ikdienā un svētku reizēs izskatīties vēl pievilcīgāk. Lai gan šos padomus sniegušas aktrises, kuras ne reizi vien iekļuvušas pasaules skaistāko un seksīgāko sieviešu sarakstos, tos var īstenot gandrīz jebkura daiļā dzimuma pārstāve.

Penelope Krusa

Foto: Mavrix/Scanpix

Dienas laikā es nelietoju daudz dekoratīvās kosmētikas. Parasti es izmantoju ikdienišķus sejas kopšanas līdzekļus - krēmus un serumus, bet mans favorīts ir Lancôme's Visionnaire serums.

Tāpat es vaigiem uzklāju nedaudz sārtuma, lietoju lūpukrāsu un skropstu tušu, bet ne biezā slānī. Apmeklējot vakara pasākumus, piemēram, pirmizrādes, es krāsojos daudz vairāk - tad man patīk izcelt acis ar tumši brūnām vai melnām acu ēnām.

Skārleta Johansone


Foto: AP/Scanpix

Man patīk dažādi aromāti, tomēr katru dienu lietot smaržas nav nepieciešams. Ja esmu uzklājusi spēcīgu ķermeņa losjonu vai jauki smaržojošu matu eļļu, es to nevēlos nogalināt ar smaržu tonnu.

Ikdienā es vienmēr lietoju vaigu sārtumu vai bronzeri - ar tiem nekad nevar kļūdīties. Priekšroku dodu Dolce & Gabbana's bronzerim Desert, jo tas manai sejai piešķir krāsu bez sēdēšanas saulē un ādas bojāšanas. Es to mēdzu uzklāt arī uz plakstiņiem.

Dita fon Tīza


Foto: AFP/Scanpix
Es dievinu, ja man ir uzkrāsotas lūpas - tām pat vienmēr nav jābūt sarkanā krāsā, un der oranžs, fuksijas vai burgundiešu tonis. Bez lūpukrāsas es jūtos garlaicīga un tā, it kā man kaut kas būtu pazudis. Esmu pārliecināta, ka cilvēkiem kosmētikai un grima uzklāšanai vajadzētu pieiet ar humoru un neņemt visu tik nopietni.

Eva Longorija

Foto: AFP/Scanpix
Manas dzīvības glābēja ir lūpukrāsa! Vienmēr izvēlos bezkrāsainu lūpukrāsu vai brūnu toni, un priekšroku dodu L'Oréal's Colour Riche lūpu zīmuļiem. Tas vienmēr palīdz radīt labu koptēlu un sniedz tik ļoti nepieciešamo valdzinošo noslēdzošo pieskārienu sejai gan dienā, gan naktī.

Emma Vatsone

Foto: AP/Scanpix
Krāsojot lūpas, man patīk jaukt dažādus toņus, lai atrastu sev pašu piemērotāko. Lai ikdienā izskatītos svaigi, es kombinēju gaišākus toņus un vieglu mirdzumu, bet vakara pasākumiem izmantoju daudz intensīvākas krāsas, bet lūpu vidū uzklāju gaišāka toņa lūpukrāsu, lai tās izskatītos kārdinošāk un apjomīgāk.

Monika Beluči


Es vienmēr sev atgādinu, ka būt jutekliskai un skaistai nav tas pats, kā būt ideālā formā. Forma ir tikai attieksme, ziniet. Kad sieviete kļūst vecāka un zaudē savu dabisko skaistumu, viņai ir jāatceras, ka ar gadiem nāk kaut kas jauns - viņas skatiens kļūst dziļāks un valdzinošāks, jo sievietei ir lielāka pieredze un pārliecība par sevi.

Aktrise Džūdija Denča ir labs piemērs tam, ko es domāju - viņa ir absolūti skaista, un tam nav nekāda sakara ar seksualitāti vai jaunāko modi.

Freida Pinto

Foto: AFP/Scanpix

Kad es varu, pati uzklāju sev grimu, jo man ir sajūta, ka neviens cits nesaprot manu seju tā kā es pati. Es pārlieku neaizraujos ar dažādiem eksperimentiem, ja neesmu droša, ka tas man patiesi piestāvēs.

Kad es skatos uz savu seju, es vienmēr domāju: "Ak dievs, es gribētu lai vairāk redz manas uzacis!" vai "Es vēlos kaut manas acis būtu nedaudz lielākas!", bet gadu gaitā esmu iemācījusies, kā ar kosmētikas palīdzību panākt vēlamo efektu, kā uzzīmēt pašai savu seju.  Es izmantoju L'Oréal tumši brūno acu kontūrzīmuli un acu ēnas. Es cenšos izskatīties ieturēti, taču ne vienmēr tas izdodas, jo bieži kavējos.

Keita Vinsleta

Foto: Reuters/Scanpix

Krāsojoties parasti izmantoju divu toņu tonālo pamatlīdzekli, jo neviena seja nekad nav vienā krāsā - augšējā sejas daļa parasti ir nedaudz tumšāka.

Man patīk Lancôme Teint Miracle tonālais krēms. Tas ir neticams, jo iesākumā jūs varat uzklāt pavisam plānu kārtiņu, bet pēc tam to pēc vēlēšanās papildināt. Tas klājas ļoti viegli.

Emīlija Blanta


Foto: AP/Scanpix

Es seju vienmēr attīru, tonizēju, kā arī izmantoju serumus un mitrinātājus, īpaši sekojot aizsardzībai pret ultravioletajiem stariem. Tā kā es dzīvoju Losandželosā, man tas ir jādara katru dienu.

Vienalga, vai esmu bijusi izklaidēties ar draugiem, un lai cik vēls arī nebūtu, es vakaros vienmēr noņemu grimu. Es patiešām nespēju gulēt, ja uz manas sejas ir kosmētika - tad es jūtos patiesi dīvaini. Tāpēc es seju notīru, tonizēju un mitrinu atkal - šoreiz pirms iešanas gultā. To man ir iemācījusi māte.

Sjenna Millere

Foto: AP/Scanpix

Man patīk intensīva sejas masāža, un esmu pārliecināta, ka tā ir ļoti svarīga. Es parasti apmeklēju skaistumkopšanas eksperti Unu Brenanu, kura darbojas savā miteklī Notinghilā Londonā.

Tā ir diezgan nopietna pieredze - viņa izmanto saldējošas ledus maskas, kad dažreiz liek justies tā, ka smadzenes tūdaļ izkritīs no galvas. Bet pēc tam jūs izskatāties brīnišķīgi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!