Foto: AFI

Lai gan arvien kuplāks skaits pašmāju zelteņu par saviem partneriem izvēlas ārzemniekus, gānot latviešu puišus par vīrišķības trūkumu kā sadzīvē, tā gultā, populārā seksoloģe Rita Lasmane (attēlā) atklāj, ka negatīvs viedoklis par Latvijas vīriešu seksualitāti varētu būt tikai pavisam nepieredzējušām meičām.

Lasmane skaidro, ka, lai gan ziemeļos patriarhāts nav iestājies un pie mums ir ļoti spēcīgas sievietes, arī vīriešiem šajā pusē nav ne vainas. Apgalvojumiem par to, ka Latvijas sievietes arī seksuālā ziņā spiestas uzņemties galveno lomu, kamēr izlaidušies bāleliņi gultā slinko, nav pamata.

"Latvijas vīrieši ļoti bieži nāk pie manis uz konsultācijām, apmeklē manas lekcijas un izsaka adekvātus komentārus, tā ka apgalvot, ka arī šajā jomā galveno lomu uzņēmušās sievietes, bet vīrieši slinko, noteikti nevar.

Uz privātajām konsultācijām vīrieši pat nāk biežāk, nekā to dara sievietes. Viņi grib veidot harmoniskas attiecības, saprast, kāpēc sievietes reaģē tā, kā reaģē. Jo lai izveidotos harmoniskas attiecības, sekss ir ļoti svarīgs aspekts," sarunā ar DELFI Izklaidi situāciju skaidro Lasmane.

Viņa spriež, ka nereti problēmu rada pašas dāmas, kurām patīk seksā uzņemties iniciatīvu. Tādos gadījumos nav jābrīnās, ka puisis labprāt pakļaujas, jo viņam tas, protams, iet pie sirds. Taču tās, kas uzmet lūpu un skrien meklēt ārzemniekus tāpēc, ka latviešu puiši it kā nekam nederot, pašas nemaz nebūs tās gudrākās.

 "Tā var pateikt tikai cilvēks, kuram pašam nav pieredzes. Meitenes, kurām bijušas attiecības ar izslavētajiem mīlniekiem itāļiem, ir vienisprātis - itāļi daudz runā, ātri dara.

Tikmēr latviešu vīrieši varbūt īpaši nerunā, taču dara daudz. Es varu teikt, ka patiesība ir tāda, ka latviešu vīrieši ir tieši tādi, kādi vajadzīgi latviešu sievietēm. Citādi visas Latvijas sievietes jau būtu emigrējušas uz Dienvidiem," spriež Lasmane.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!