Foto: Privātais arhīvs
Lai gan laikapstākļi mūs, iespējams, vēl pārsteigs, daudzi jau sirdīs jūt pavasari. Atskatoties uz, cerams, jau aizgājušo ziemu, "Delfi Izklaide" iepazīstina ar Tomasu Laicānu, kurš iecienījis gana ekstrēmu izklaidi – peldēšanos āliņģī –, un savus sekotājus "Instagram" tīklā lutinājis ar asinis stindzinošiem foto.

Tomass "Delfi Izklaidei" atklāj, ka viņš šajā jomā vēl nav nekāds profesionālis, taču niršanai āliņģī, kad laikapstākļi to ļauj, nododas katru svētdienu – gluži kā tie, kuri iet uz baznīcu. Tomass pēdējos 15 gadus dzīvo Rīgā, un ziemīgās peldes tiek veiktas tepat pierīgā, Vosa ezerā.

"Es ticu, ka man tas palīdz, jo, pirmkārt, kopš peldu ziemā, īsti neesmu slimojis. Šī nodarbe arī palīdz uzturēt režīmu, jo, apzinoties, ka svētdien niršu āliņģī, jārūpējas, lai no rīta justos labi – ir jāizguļas," stāsta Tomass.

Pirmoreiz šādu hobiju viņš apsvēris 2015. gada septembrī, kad skatījies jūrā un domājis, ka "vajag iet iekšā", bet tiem, kuri vēl tikai mēģina atrast drosmi, lai peldsezonu atklātu vai turpinātu ārpus ierastā laika, Tomass norāda – galvenais ir saņemties, pēc peldes kārtīgi noslaucīties un tad jau aukstumu vairs nejutīs.

Jaunais vīrietis saimnieko sev piederošā sporta preču veikaliņā un audzina divas meitas. Pastarītei ir pusotrs, bet vecākajai pieci gadi. Vislielākās cerības par kopīgu peldēšanos āliņģī tuvākajā nākotnē tiek liktas uz vecāko atvasi.

"Protams, ja viņa tam piekritīs," piebilst drosmīgais tētis, kurš niršanu āliņģī pagaidām bauda vienatnē vai kopā ar domubiedriem.

7dienas pelde ar @zelauris šoreiz 6dien. viss labi, viss forši #peldiziemā

A post shared by Tomass Laicāns (@tomass_l) on Feb 25, 2017 at 3:31am PST

#peldiziemā

A photo posted by Tomass Laicāns (@tomass_l) on Feb 5, 2017 at 2:00am PST

Šī esot krio-sauna. #peldiziemā

A photo posted by Tomass Laicāns (@tomass_l) on Jan 29, 2017 at 3:43am PST

7dienas rituāls #peldiziemā

A photo posted by Tomass Laicāns (@tomass_l) on Jan 8, 2017 at 5:40am PST

Kāds ūdens? Labs! Aukstāks vairs nebūs! #peldiziemā

A photo posted by Tomass Laicāns (@tomass_l) on Dec 11, 2016 at 1:29am PST

#peldiziemā , vienīgi žēl ka ziemas nav

A photo posted by Tomass Laicāns (@tomass_l) on Dec 26, 2016 at 4:50am PST

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!