Foto: Privātais arhīvs
Daudzi savu ikdienu nespēj iztēloties bez dzīvošanās sociālajos tīklos, un internets katru dienu tiek pārpludināts ar dažādām bildītēm. Arī populārie un atpazīstamie latviešu ļaudis nav izņēmums, un īpaši lielā cieņā pašmāju zvaigznēm ir ēdienu fotografēšana.

Vismaz viena bildīte, kurā iemūžinātas brokastis, pusdienas, uzkodas, vakariņas, kāds garšīgs dzēriens vai jebkas cits, kas liekams uz kārā zoba, atrodama gandrīz jebkura sociālo tīklu lietotāja profilā.

Arī slavenākie un bagātākie latvieši pārtiku labprāt iemūžina ar saviem viedtālruņiem un vēlāk izliek publiskai apskatei sociālajos tīklos. Daudzi pašmāju ļaudis mielojas ne tikai ar ļoti izmeklētiem un dārgiem restorānu ēdieniem, bet arī pašgatavotām uzkodām.

Tā, piemēram, skaistumkonkursu dalībniece Diāna Kubasova sava Instagram foto bloga sekotājus iepriecinājusi ar attēlu, kurā iemūžinātas austeres, savukārt basketbolists Kaspars Kambala padalījies ar bildi, kurā redzamas dažādas jūras veltes.

Daudzi populārie latvieši savus fanus iepriecinājuši ar attēliem, kuros iemūžināti veselīgi ēdieni un smūtiji - savus sekotājus ar šādiem foto centusies iedvesmot seksīgā fitnesa modele Karīna Akmens, dziedātāja Liene Greifāne jeb LieneCandy un vairāki citi.

Savukārt daži pašmāju šovbiznesa spīdekļi pārsteiguši savus fanus ar izcilām gatavošanas prasmēm. Tā, piemēram, dziedātāja Liene Šomase iemūžinājusi, kā viņa gatavojusi nātru zupu, bet mūziķe Agnese Rakovska iepriecinājusi fanus ar paštaisītas omletes bildi.

Skatuves dīvas Lindas Leen Instagram foto blogs vispār ir kā bauda acīm, jo dziedātāja, apceļojot pasauli, vienmēr pamanās ļoti mākslinieciskos attēlos iemūžināt savas brokastis, vakariņas un citas ēdienreizes. Tāpat mūziķe ir arī liela vīnu cienītāja un pazinēja.

Savukārt ballīšu zvērs Raivis Raspopovs pieturas pie pārbaudītām vērtībām - viņš savas garšas kārpiņas regulāri palutina ar sušī. Citiem sirdij tuvākas bijušas pašmāju zivis, un leģendāro kombināciju siļķe - kartupeļi - biezpiens uz kārā zoba licis mūziķis Jānis Šipkēvics jeb Šipsi.

Protams, neiztrūkst arī tādu, kam ikdienas skrējienā neatliekt laika gatavošanai, tādēļ nākas "piesist bunkuru" ar ātrajām uzkodām. Lai gan šobrīd valda skaistuma, fitnesa un veselīga dzīvesveida kults, tas dziedātājam Ralfam Eilandam un mūziķei Martai Ritovai nav liedzis savus fanus un draugus pakārdināt ar bildēm, kurās nofotografēti burgeri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!