Foto: Vida Press
Nedēļas nogalē britiem bija svētki – tika atzīmēts karalienes Elizabetes II 90. dzimšanas dienas kārtējais posms. Par godu šim notikumam karaliskās ģimenes pārstāvji iznākuši uz Bekingemas pils balkona pamāt pavalstnieku pūlim.

Elizabetei 90 gadi apritēja 26. aprīlī, taču ierasts, ka ar plašām valstiska mēroga dzīrēm karalienes jubileja ik gadu tiek atzīmēta jūnijā. Aizvadītās nedēļas nogalē Apvienotajā Karalistē valdīja īstena svētku noskaņa.

Pie Bekingemas pils bija sapulcējies prāvs cilvēku pūlis, lai sveiktu savu karalieni apaļajā jubilejā. Viņa kopā ar citiem karaliskās ģimenes pārstāvjiem iznākusi uz balkoniņa pamāt ļaudīm.

Pūlis karalieni sveicis ar ovācijām, taču ne mazāk lielu sajūsmu izpelnījušies Elizabetes mazmazbērni – Kembridžas hercogienes Katrīnas un prinča Viljama dēliņš Džordžs un meita Šarlote (attēlā kopā ar mammu).

Britu laikraksti vēsta, ka šis mazajai princesei Šarlotei, kura maijā nosvinēja viena gada dzimšanas dienu, bija mūžā pirmais iznāciens uz Bekingemas pils balkona.

Medijos publicētās karalienes Elizabetes mazmazbērnu bildes sajūsminājušas daudzus. Īpaši burvīgs, kā vēsta tabloīdi, esot bijis princis Džordžs – viņš savaldzinājis pūli ar majestātisku māšanu, bet daudzus aizkustinājušas viņas sejas grimases.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!