Foto: Reuters/Scanpix
14. maijā notika jaunā Francijas prezidenta Emanuela Makrona inaugurācijas ceremonija un modes eksperti jau bija nobažījušies par to, kā būs ģērbusies prezidenta kundze, jo viņas līdzšinējo ģērbšanās stilu par elegances paraugu nevarēja uzskatīt.

Brižita Troņjo līdz šim biežāk bija manīta, valkājot šauras džinsu bikses un visai robusta piegriezuma apģērbus. Kā vēsta "Telegraph", satraukumu raisījis fakts, ka 64 gadus vecā Brižita iemīļojusi minisvārkus, kas gluži nav pirmās lēdijas elegances labais tonis.

Svētdien notikušajā ceremonijā visi varēja atviegloti nopūsties pirmā lēdija bija tērpusies debesszilā kleitā ar stilīga piegriezuma žaketi. Tērps papildināts ar miesaskrāsa augstpapēžu kurpēm.

Acīgie interneta komentētāji gan uzreiz sazīmēja līdzības ar ASV pirmās lēdijas Melānijs Trampas debesszilo tērpu, kādu viņa izvēlējās, pārņemot saimniekošanu Baltajā namā no Mišelas Obamas.

Foto: Vida Press/Reuters/Scanpix

Francijas jaunā prezidenta kundzes favorīts ir pašmāju zīmols "Louis Vuitton", jo gan tērps, gan somiņa bija tieši šī modes nama veidoti. Šķiet, ka modes nama mākslinieciskais vadītājs Nikolā Gešjērs nolēmis Brižitas stilu veidot mazliet tradicionālāku, atšķirībā no primsvēlēšanu kampaņas perioda, kad Makrona kundze bieži bija redzama apspīlētās ādas biksēs un "New Balance" sporta apavos.

Brižita ar "Louis Vuitton" namu sadarbojas jau kopš 2014. gada, un, izvēloties Francijas zīmolu, viņa noteikti sper pareizu soli patriotisma virzienā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!