Foto: DELFI.ee/Andres Putting

Aizvadītās nedēļas izskaņā Igaunijas valsts pastāvēšanas simtgades svinību ietvaros simtiem viesu devās uz Valsts prezidenta svinīgo pieņemšanu, un starp viņiem bija arī bijušais prezidents Tomass Hendriks Ilvess ar sievu Ievu.

Kā vēsta Igaunijas "Delfi", prezidentes Kersti Kaljulaidas pieņemšanu Igaunijas Nacionālajā muzejā Tartu apmeklējuši aptuveni pusotrs tūkstotis viesu, un tā bijusi īsta laba stila paraugstunda.

Bijušais prezidents Ilvess svinīgajam pasākumam bija izvēlējies elegantu apģērba komplektu, ko interesantāku padarīja tautiskie izšuvumi uz vestes un krekla apkakles, un aprocēm, bet viņa sieva bija tērpusies greznā sudrabkrāsas kleitā ar bagātīgiem ziedu rakstiem.

Jau vēstīts, ka Ilvess un Latvijas Aizsardzības ministrijas ierēdne Ieva Kupce gredzenus mija 2016. gada sākumā Igaunijā netālu no Latvijas robežas – Hallistes Svētās Annas baznīcā. Pēc kāzām jaunā Ilvesa kundze dažādos svinīgos pasākumos un prezidenta vizītēs ar eleganci pildīja pirmās lēdijas pienākumus.

2016. gada maijā Ilvesu pāris paziņoja par gaidāmo ģimenes pieaugumu, bet novembrī – jau pēc Ilvesa prezidenta termiņa beigām – pasaulē nāca viņu dēliņš Hanss.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!