Foto: EPA/LETA

Otrdien, 30. septembrī, Maskavā noticis jau piektā skaistumkonkursa Мисс Независимость-2014 (Mis Neatkarība 2014) fināls, kurā piedalījās tikai sievietes ratiņkrēslos.

Kā vēsta Krievijas mediji, finālā bija iekļuvušas divpadsmit invalīdes, bet uzvaras laurus plūca 27 gadus vecā Jeļizaveta Ustinova (attēlā) no Maskavas priekšpilsētas Ščolkovas.

2000. gadā Jeļizaveta cieta auto avārijā un traumēja mugurkaulu, tāpēc kopš tā laika pārvietojas invalīdu ratiņos. Viņa ar grūtībām kustina pirkstus, taču nezaudē dūšu un brīvajā laikā glezno.

Konkursa uzvarētāja strādā interneta veikalā un koordinē kurjeru dienestu. Savā anketā Jeļizaveta raksta, ka vēlas ģimeni un bērnus, kā arī dzīvokli, kurā viņa varētu iekļūt bez citu cilvēku palīdzības.

Konkursa finālam dalībnieces bija sagatavojušas tradicionālu defilē un dažus vispārīgus deju numurus. Viņas pozēja skaistās vakarkleitās un žūrijai stāstīja par saviem sasniegumiem un mērķiem.

Konkursu Mis Neatkarība rīko sabiedriskā organizācija Катюша, un tā mērķis ir mainīt sabiedrības attieksmi pret sievietēm ar īpašām vajadzībām, ļaujot arī viņām sajusties skaistām un vajadzīgām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!