Foto: AFP/Scanpix

Šonedēļ par atkāpšanos no troņa paziņoja Spānijas karalis Huans Karloss. Jau drīzumā karaļa vietu ieņems viņa dēls, Astūrijas princis Felipe, un par Spānijas jauno karalieni kļūs 41 gadu vecā princese Letīcija (attēlā).

Pēc tam, kad tapa zināms par Huana Karlosa atkāpšanos un viņa dēla kļūšanu par karali, ārvalstu medijos sāka vētīt arī jaunās karalienes ikdienas gaitas un ieradumus, lielāko uzmanību, kā jau ierasts, pievēršot viņas stila izjūtai un vizuālajam tēlam, kas, pēc ekspertu atzinuma, ir atstājis neizdzēšamas pēdas Spānijas sieviešu uztverē par modi.

Par nākamo karalieni spāņiem satraukties nav pamata, jo princese Letīcija vairākkārt ierindojusies dažādu prestižu izdevumu veidotajos labāk ģērbto cilvēku sarakstos, kur viņai vietu nodrošinājusi, šķiet, iedzimta gaumes un stila izjūta.

Ar princi Felipi Letīcija saderinājās 2003. gadā, un nepilnu gadu vēlāk abi dzēra kāzas. Kopš kļūšanas par princesi viņas garderobe piedzīvojusi izmaiņas - ja iesākumā viņa priekšroku deva lietišķam biznesa vides stilam, tad ar laiku Letīcijas tērpu izvēle kļuvusi arvien sievišķīgāka.

Starp citu, nākamā karaliene ir īsta savas zemes patriote - intervijās viņa vienmēr uzsvērusi, ka izvēlas spāņu zīmolu un dizaineru apģērbus, un princeses garderobē var atrast gan demokrātisko zīmola Zara un Mango, gan dārgus un ekskluzīvus lielo modes namu darinājumus.

Kāzas ar Felipi Letīcijai bija otrās laulības, un šajā savienībā pasaulē nākušas divas meitiņas Leonora un Sofija, ar kurām kopā abi vecāki arī bieži vien iziet sabiedrībā. Kopīgajās pastaigās un izklaidēs karaliskās ģimenes locekļi izvēlas ļoti ikdienišķu apģērbu, kas, protams, spēlē lielu lomu viņu demokrātiskā publiskā tēla veidošanā.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!