Foto: Privātais arhīvs
Pagājušā gada nogalē starptautisku popularitāti strauji guva dziedātāja un modele Viktorija Modesta (attēlā), īstajā vārdā Viktorija Moskaļova, no Daugavpils. Latvijas ārstu nolaidības dēļ zaudējusi vienu kāju, meitene šo defektu ir pārvērtusi par efektu un turpina pierādīt pasaulei, ka kājas trūkums nav iemesls, lai cilvēku norakstītu.

Latvijas ārsti Viktorijas tuviniekiem savulaik paziņoja, ka meitenīte, kura ārstu nolaidības dēļ tika savainota dzemdību laikā, izaugot būs "atpalikusi". Viktorija un viņas ģimene nepadevās - pēc 15 operācijām jaunā sieviete pieņēma lēmumu amputēt vienu kāju, bet pēc tam steidza īstenot savu sapni par mūziķes un modeles karjeru.

Amputācijas faktu viņa neslēpj, bet gluži otrādi - izmanto kā trumpi. Simpātiskā sieviete, kura tagad mitinās ārzemēs, kāju izceļ ar krāšņām un stilīgām protēzēm, atkal un atkal atgādinot pasaulei, ka neviens fizisks trūkums nevar stāties ceļā sapņu īstenošanai.

Meitene pozē dažādiem ārzemju modes un dzīvesstila žurnāliem, dzīvo skaistu un aktīvu dzīvi, un viņai sociālajos tīklos seko jau desmitiem tūkstošu fani, kurus iedvesmo Viktorijas apņēmība un tieksme nepadoties.

Kājas trūkums netraucē meitenei ne uzstāties ar koncertiem un piedalīties modes skatēs, ne aktīvi sportot, ne ceļot pa pasauli, ne valkāt greznu tērpus, tostarp, peldkostīmu, ne dejot jautrās ballītēs.

"Esmu panākusi to, ka mani pieņem kā skaistu sievieti, un tā noteikti nebija tā nākotne, kas man tika ieplānota bērnībā," sarunā ar DELFI Izklaidi gandarīta pati Modesta.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!