Foto: LETA
Svētdien, 12. jūlijā, izskanēja XI Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki, kurus plašā pulkā apmeklēja arī sabiedrībā zināmi cilvēki.

Lielas tautas simpātijas Dziesmu un deju svētku noslēguma dienā izpelnījās jaunais Valsts prezidents Raimonds Vējonis un viņa kundze - viņi, tērpušies tautastērpos, piedalījās oficiāli atceltajā dalībnieku gājienā, un šis solis guva lielu atzinību.

To, ka Vējonim izdevies iekarot tautas labvēlību, apliecina arī tas, ka pirms viņa runas noslēguma koncertā kopkoris braši uzrāva "Uz to mums atkal jāiedzer", norādot, ka viņa pirmos vārdus pēc ievēlēšanas augstajā amatā tik drīz aizmirst negrasās. 

Kā jau ierasts, daudzi no viņiem arī sociālajos tīklos labprāt padalījās ar saviem Dziesmu un deju svētku spilgtākajiem mirkļiem, kā arī daži nevairījās paust viedokli sakarā ar jezgu, kas izcēlās Dziesmu svētku pēdējās dienās. 

Lielu atzinību sociālajos tīklos izpelnījās TV raidījumu vadītājas Baiba Sipenieces-Gavares pārdomas.

"Dziesmu svētki ir unikāls pasākums ne tikai Latvijā, bet visā pasaulē. Es tik lepna par Laviju neesmu bijusi sen. Paldies VISIEM, kas piedalījās un organizēja. Es esmu piedalījusies vairākos Dziesmu un deju svētkos, tai skaitā padomju laikā. 

Toreiz arī notika visādas ķibeles, tikai ātrā palīdzība ģērbās neuzkrītošāk, un "kritušo" iznešana nebija tik uzkrītoša, nebija Facebook un Twitter, kur ekomammām un tētiem izliet savu žulti, toreiz ziņu dienesti nezināja, ka sliktas ziņas ir labas ziņas," savu nostāju pauda Sipeniece.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!