Aizvadītajā nedēļas nogalē Zviedrijas galvaspilsētā Stokhlomā valdīja īsts svētku noskaņojums - princis Karls Filips apņēma par sievu bijušo modeli Sofiju Helkvistu.

36 gadus vecais princis Karls Filips ilgus gadus bija starp iekārojamākajiem karaļnamu pārstāvjiem, bet tagad visas meitenes, kuras cerēja kādreiz kļūt par princesēm, viņu no potenciālā prinča baltā zirgā lomas var izsvītrot.

Par Zviedrijas princesi nu kļuvusi 30 gadus vecā daiļava Sofija, kura savas modeles karjeras laikā paguvusi gan pozēt puskaila, gan piedalīties realitātes šovā.

Ar princi Karlu Filipu, kurš ir trešais rindā uz Zviedrijas karaļa troni daiļava iepazinās 2010. gadā, un neilgi pēc tam publiski izskanēja ziņas par abu attiecībām.

Zviedrijas princis, Vērmlandes hercogs Karls Filips ir valdošā karaļa Karla XVI Gustava un karalienes Silvijas otrais bērns un vienīgais dēls, un rindā uz troni viņš ir pēc savas vecākās māsas kroņprinceses Viktorijas un krustmeitas princeses Estellas, kura ir tikai divus gadus veca.

Karlu Filipu pēc izskata nereti salīdzina ar Holivudas aktieri Orlando Blūmu, bet viņam ir arī laba izglītība - 2006. gadā princis pabeidza universitāti kā grafiskā dizaina speciālists, turklāt viņš daudz ceļo pa pasauli un uzņem dokumentālās filmas.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!