Svētdien, 25. janvārī, Floridas Starptautiskajā universitātē Maiami norisinājās prestižā skaistumkonkursa Miss Universe 2014 fināls, un par konkursa uzvarētāju tika pasludināta 22 gadus vecā Paulīna Vega (attēlā) no Kolumbijas.

Kopumā konkursā piedalījās meitenes no 87 dažādām pasaules valstīm, un fināla piecinieki bez kolumbietes iekļuva vēl arī ASV, Ukrainas, Nīderlandes un Jamaikas pārstāves.

Paulīna ir plaši pazīstamā tenora Gastona Vegas mazmeitiņa; viņai ir trīs brāļi un četras māsas. Meitene paziņojusi, ka šis bijis viņas pēdējais skaistumkonkurss, jo viņa nolēmusi atgriezties pie studijām. Savā anketā Paulīna bija teikusi, ka guļa vaļā acīm.

"Tas ir mans sapnis - pārstāvēt mūsdienīgu sievieti, kura rūpējas ne tikai par to, lai būtu skaista un glamūrīga, bet arī par to, lai būtu profesionāls, gudrs un strādīgs cilvēks," Vega teica pēc uzvaras konkursā.

Konkurss Miss Universe norisinās kopš 1951. gada, un tā rīkotāji ir peldkostīmu zīmols Catalina Swimwear. Līdz 1972. gadam konkurss notika tikai ASV, bet pēc tam tika izraudzītas dažādas vastis. Kopš 2006. gada tiesības uz konkursu pieder miljardierim Dolandam Trampam.

Jau vēstīts, ka pagājušajā gadā titulu "Miss Universe" ieguva Gabriela Islere no Venecuēlas, bet Vega kļuva par otro kolumbieti, kas uzvarējusi šajā konkursā - pirmo reizi bija izdevies Lusai Marinai Zuluagai 1958. gadā.

Vienīgā Baltijas valstu pārstāve šī gada konkursā - 19 gadus vecā Patrīcija Belousova no Viļņas - starp 15 skaistākajām meitenēm finālā neiekļuva.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!