Foto: Privātais arhīvs

Februāra vidū pazīstamā Latvijas skaituma konkursu rīkotāja Kristīne Lindenblate (attēlā pa labi) pieņēma spontānu lēmumu un kopā ar mammu devās uz Riodežaneiro, lai baudītu svelmi, dejas un kūsājošu jautrību vienā no pasaulē vērienīgākajiem karnevāliem.

DELFI Izklaidei atklāj Lindenblate, ideja par ceļojumu dzimusi absolūti spontāni. "Par braucienu uz Rio karnevālu ar mammu nolēmām divas nedēļas pirms tā. Mēs ceļojam daudz, un neviens brauciens mums netiek plānots. Tas laikam ir tas labākais," smejas skaistuma konkursu rīkotāja.

Iedodoties Rio, viņa piedzīvojusi īsts kultūršoku, jo pilnīgi visu bija pārņēmis karnevāls. "Cilvēki staigāja pa ielām, ietērpušies dažādos tērpos, dziedāja, pūta, svilpa. Visa pilsēta dunēja. Es tikai ar pavērtu muti lūkojos apkārt," pirmās izjūtas atceras Lindenblate.

Tāpat pārsteidzis neiedomājamais karstums - izrādās, ka februāra vidū Rio ir vislielākā svelme. Pats karnevāls risinājies piecas dienas - no 13. līdz 17. februārim.

"Katru dienu ielās notika parādes, kurās piedalījās studenti no visām apkārtnes skolām. Tas bija tiešām milzīgs masu pasākums. Neko līdzīgu līdz šim nekur nebiju redzējusi. Tie bija tūkstoši, simtiem tūkstoši cilvēku ielās.

Protams, fotogrāfijās šīs emocijas, sajūtas, visu, kas notika, nav iespējams parādīt. Tas jāredz pašiem," neaprakstāmās sajūtas atceras ceļotāja. Uz karnevāla centrālo pasākumu sabraukuši ļaudis no visiem reģioniem, lai piedalītos īpaši vērienīgā parādē.

"Tie tērpi, butaforijas, mūzika, cilvēku emocijas...Tas nav vārdiem aprakstāms! Uz karnevālu lētākās biļetes maksā 100 eiro, ja vēlies sēdvietas, tad 1000 eiro. Karnevāla laikā bija moments, kad pārtrūka mūzika, tad visi skatītāju tūkstoši pat nedomājot sāka dziedāt, lai nenojuktu pasākums.

Tas bija tik iespaidīgi, ka man tirpas skrēja pa miesu. Tāda kopības sajūta, neticami!" fantastiskās sajūtas atceras Lindenblate.

Ceļojuma laikā viņa paviesojusies arī Korkovado kalnā, no kura paveras skats uz visu Rio un pašā galā uzcelts katoļu simbols, kas ir 38 metrus augsts un 20 metrus plats. "Gribēju vēl apmeklēt Brazīlijas mežu, bet, tā kā šajā laikā ir ļoti aktīvi moskīti un es nebiju potējusies, tad neriskēju.

Katru dienu baudīju skaisto Atlantijas okeāna pludmali. Pirmo reizi peldējos okeānā, sapratu kāds ūdenim ir spēks. Viļņi ir tik ļoti spēcīgi, ka jāuzmanās, lai nenogāž no kājām," izjūtas atceras Lindenblate.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!