Foto: AP/Scanpix
Par bijušā ASV prezidenta Bila Klintona un viņa dzīvesbiedres Hilarijas Klintones laulību gadu gaitā izteikti visdažādākie minējumi, un to allaž apvijuši dažādi noslēpumi. Nesen iznākusi jauna grāmata, kurā apgalvots – pāris piekopjot brīvas laulības modeli.

Grāmatas "Microtrends Square: The New Small Forces Driving Today's Big Disruption" autors ir Marks Pens, kurš deviņdesmitajos gados strādāja Klintona labā, veicot aptaujas par viņa popularitāti, bet 2008. gadā bija Hilarijas prezidenta vēlēšanu kampaņas galvenais stratēģis.

Izdevums "Mail Online", atsaucoties uz grāmatu, vēsta, ka Bils un Hilarija, kuri apprecējās 1975. gadā, dzīvojot brīvā laulībā. Tiesa, viņš arī pieļāvis, ka tā, iespējams, nav bijusi viņu pašu izvēle.

"Nav grūti izsecināt, ka Bilam un Hilarijai Klintoniem ir brīva laulība," vēstījis Pens, norādot, ka vismaz viens no viņiem noteikti atbalsta šādu attiecību modeli un laika gaitā tas kļuvis acīmredzams, jo gaismā nākuši dažādi noslēpumi.

"Tajā pašā laikā nebija nekādu šaubu, ka viņu attiecības ir ļoti dziļas un noturīgas. Ja tas bija ASV pirmā pāra attiecību modelis, ko tas nozīmēja pārējai nācijai?" vēstījis grāmatas autors.

Tāpat arī Pens spriedis, ka brīvas laulības modelis ir ideāli piemērots Holivudas zvaigznēm un dažādām slavenībām, bet nav pārliecināts par tā piemērotību ģimenei, kura mitinās Baltajā namā.

"Holivudā reizēm notiek tā, kā pati Holivuda raksta. Piemēram, Frenkam un Klērai seriālā "House of Cards" ("Kāršu nams") ir vairāki partneri, tajā skaitā arī viens, kurš guļ Baltajā namā, bet viņi izliekas to nemanām. Bet rodas iespaids, ka zem šīs ārējās čaulas slēpjas dusmas un greizsirdība," Klintonu pāra laulību ar seriālu salīdzinājis Pens.

Autors uzskata, ka šādas laulības parasti ir vairāk balstītas uz mīlestību, nevis seksu. Savukārt citas attiecības laulību papildina un ir daļa no tās.

Jau vēstīts, ka ASV prezidenta vēlēšanu laikā 2016. gadā, kad tajās kandidēja arī Hilarija, sensāciju kārie tabloīdi vienu pēc otra pamanījās izrakt stāstiņus par to, ka Bils savai sievai regulāri ir neuzticīgs.

Savukārt deviņdesmitajos gados par plaša mēroga skandālu kļuva Klintona romāns ar jauniņo Baltā nama praktikanti Moniku Levinsku. Tas Bilam gandrīz maksāja prezidenta krēslu. Abi vēlāk oficiāli atzina intīmo sakaru faktu un apstiprināja deviņas "epizodes", kad nodarbojušies ar orālo seksu, tostarp arī Ovālajā kabinetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!