Foto: Privātais arhīvs
Strauji tuvojas gada izskaņa, un nav šaubu – daudzi jau sākuši lauzīt galvas par to, ko apņemties paveikt vai no kā atteikties jaunajā gadā. Daži vēlas atmest kādu kaitīgu ieradumu un veltīt vairāk laika saviem mīļajiem, cits tīko nopelnīt vairāk naudas un kāpt pa karjeras kāpnēm, bet apņēmību topa līderis jau daudzus gadus noteikti ir solījumi ēst veselīgāk un vairāk sportot.

Tā kā janvāris vairs nav ar kalniem, "Delfi Izklaide" vēlas steigt palīgā visiem tiem, kuri nākamgad grib vairāk sportot. Esam apkopojuši pašmāju fitnesa entuziastus – skaistu augumu īpašniekus –, no kuriem iedvesmoties, tiecoties pēc perfekta ķermeņa reljefa. Viņi apliecina, ka ar smagu darbu, sviedriem, treniņiem un sevis nežēlošanu iespējams sasniegt visas virsotnes.

Fitnesa modeļu ēras celmlauze Akmens

Foto: Privātais arhīvs

Plašu atpazīstamību un pielūdzēju armiju ar savām sportiskajām gaitām guvusi latviešu fitnesa entuziaste Karīna Akmens (tagad – Smita), kura ir viena no pirmajām un arī populārākajām latvietēm fitnesa pasaulē.

Plašāka sabiedrība par Karīnu uzzināja pirms aptuveni pieciem gadiem, kad iedvesmojošā sieviete drosmīgi atrādīja Latvijai savu muskuļoto ķermeni un lauza mītu par to, ka dāmām nav vietas sporta zālē un viņām nepiedien smagumu cilāšana.

Šo gadu laikā auguši ne tikai Karīnas muskuļi, bet arī viņas atbalstītāju pulks. Ja sākumā daudzi diskutēja par to, cik estētiski baudāms ir muskuļots sievietes ķermenis, tad tagad daiļā dzimuma pārstāves ar labi trenētu auguma reljefu ir kļuvusi par ikdienu.

Šobrīd Karīna dzīvo ASV, kur nodibinājusi ģimeni un audzina meitiņu. Līdz ar bērna nākšanu pasaulē ļoti izmainījušies sievietes uzskati par savu ķermeni un izskatu.

Kā saviem sekotājiem nesen vēstījusi Karīna, tagad viņa vairāk uzmanības pievēršot savai ēdienkartei un svaru zālē nepārspīlē ar smagumu cilāšanu.

Viņas ķermenis joprojām ir lieliskā formā, tomēr muskuļu aprises ievērojami samazinājušās, un Karīna uzsvērusi – lai gan viņai ļoti patika "muskuļu periods" viņas dzīvē, tagad viņa vēlas būt kalsnāka un smalkāka.

Visseksīgākais fitnesa pāris Latvijā

Foto: instagram.com/jutavaldmane/

Pirms aptuveni diviem gadiem plašāka sabiedrība uzzināja par Jutu un Gintu Valdmaņiem, kuri tiek dēvēti par vienu no skaistākajiem un saticīgākajiem fitnesa pāriem.

Intervijā "Delfi Izklaidei" Juta atklāja, ka savu ceļu fitnesā viņa sākusi pēc satikšanās ar nākamo vīru. Tiesa, Gints viņu nekad nav spiedis iet uz sporta zāli. Tā bija pati Juta, kura, redzot vīra aizrautību, izlēmusi arī pati izmēģināt vairāk pasportot.

Juta un Gints atklājuši, ka sports ir patīkama kopīga nodarbe, kas nostiprina viņu attiecības, un mudināja arī citus pārus nodarboties ar fitnesu.

Tiesa, Gints fitnesam ir pievērsies daudz nopietnāk nekā viņa sieva. Viņam ir pašam sava treniņu programma, savukārt Jutas mērķis nekad nav bijis kļūt par muskuļu kalnu, bet gan ar sportiskajām aktivitātēm izcelt savu sievišķību, uzturēt slaidu vidukli, apaļu dupsi un tvirtas kājas.

Vēl viens pāra kopīgais hobijs ir ceļošana, un pēdējo gadu laikā abi paviesojušies daudzās tuvās un tālās zemēs. Tiesa, abi nav aizmirsuši arī par fitnesu – Juta un Gints joprojām uztur sevi formā un ir bieži viesi sporta zālē.

Veni Vidi Amavi We came. We saw. We loved. ❤️❤️❤️

A post shared by Juta Valdmane (@jutavaldmane) on Nov 20, 2017 at 2:46am PST

Well, I just love this feeling... #GintsAndJutaInMexico #ImJustSayin #SoMuchMoreToCome #ThisIsHowWeDoIt

A post shared by Gints Valdmanis (@gintsvaldmanis) on Jul 12, 2017 at 2:05am PDT

Sviedri nav šķērslis skaistas mīlas uzplaukšanai

Foto: Instagram.com/peterisrumpis/

To, ka sporta zālē iespējams ne tikai uztrenēt ķermeni, bet arī atrast mīlestību, apliecina Paula Freimane un Pēteris Rumpis.

Pēteris atpazīstams kļuva pirms vairāk nekā diviem gadiem, kad atklāja savu iedvesmojošo fitnesa gaitu stāstu un kļuva par piemēru daudziem, kuri vēl tikai bija ceļā uz sava izsapņotā ķermeņa iegūšanu.

Savukārt Paula 2015. gada sākumā atklāja savu iedvesmojošo stāstu, kā viņa no resnītes pārtapusi par fitnesa skaistuli, un viņas piemērs joprojām apliecina – ar smagu darbu, neatlaidību un stingru raksturu iespējams sasniegt pat šķietami neiespējamo.

Šovasar tapa zināms, ka Paula un Pēteris kļuvuši par pāri, un tagad abu fitnesa entuziastu publicētie kadri kļuvuši vēl iedvesmojošāki.

Ja kādam trūkst motivācijas aiziet uz sporta zāli, atliek vien paskatīties uz bildīti, kurā Paula un Pēteris iemūžināti kopā. No viņu kopbildēm burtiski izstaro mīlestība, veselīgs dzīvesveids un neatlaidīgs darbs.

Tāpat arī jāpiebilst, ka daudzi uzskata – Paula ir, iespējams, Latvijas glītākā dibentiņa īpašniece. Fitnesa daiļava labprāt arī padalījusies ar padomiem, kā citiem iegūt tikpat kārdinošu sēžmavietu.

The most Dedicated Fitness couple in Latvia 🇱🇻 are we ready for the sickest shoot ever - tomorrow?!?! 😝

A post shared by Paula Freimane (@paolafreeman) on Nov 23, 2017 at 11:28am PST

Christmas is around the corner, and I think we are ready for a tasty gifts 🎁🎄 Photo 📸- @andrewpoplavskycom

A post shared by Pēteris Rumpis (@peterisrumpis) on Dec 12, 2017 at 5:19am PST

Deimon – iedvesmojošā fitnesa mamma

Foto: Privātais arhīvs

Kristīne Deimon plašāk pazīstama ka skropstu pieaudzēšanas meistare. Savukārt brīvajā laikā viņa cītīgi apmeklē sporta zāli un iedvesmo arī citus neslinkot, bet gan uzturēt sevi formā.

Kristīnes fitnesa gaitas vēl jo iedvesmojošākas dara fakts, ka viņa iznēsājusi divus bērniņus. Apņēmīgā sieviete atklājusi, ka pirmās grūtniecības laikā viņa pieņēmusies svarā par 32 kilogramiem. Savukārt otrā bērna iznēsāšana vainagojās ar papildus 22 liekajiem kilogramiem.

Taisnības labad gan jāsaka – Kristīnei pēc abu bērnu iznēšāšanas veiksmīgi izdevies atgūt pirmsdzemdību formu. 168 centimetru garās sievietes svars šobrīd ir 63 kilogrami, bet viņa līdz svētkiem apņēmusies atbrīvoties vēl no trīs kilogramiem, lai jaunajā kleitā izskatītos satriecoši.

Kāds ir Kristīnes noslēpums? Viņa vienmēr uzsvērusi – ir jābeidz rīt, tad arī būs rezultāti. Divu bērnu mamma neietur nekādas diētas, bet tajā pašā laikā arī seko līdzi tam, ko viņa ēd. Tāpat arī viņa regulāri apmeklē sporta zāli.

Kas nav mazsvarīgi – arī grūtniecības laikā Deimon turpināja nodarboties ar sportu un nedeva sev nekādas atlaides.

Nikola Krištopane – no neglītā pīlēna par gulbi

Foto: Instagram.com/nikakristopane/

Ekspremjera Viļa Krištopana meita Nikola Krištopane, pateicoties neatlaidībai un stingram raksturam, no omulīgas apaļvaidzītes kļuvusi par sievišķības iemiesojumu.

Daudzus Latvijas jauniešus iedvesmoja Nikolas stāsts par to, kā viņa gada laikā atbrīvojās no 20 liekajiem kilogramiem un uzvarēja depresiju. Viņa mudināja arī citus jauniešus ar liekā svara problēmām nepadoties pie pirmajām grūtībām un turpināt cīnīties par iecerēto sapņu ķermeni.

Nikolas apņemšanās 2016. gadā bija, pēc pašas vārdiem, kļūt mazākai. Savukārt šopavasar viņa vēstīja, ka vēlas vairāk sportot, lai kļūtu elastīgāka, stiprāka un lokanāka.

Meitene pēc svara zuduma ir burtiski uzplaukusi, un nav šaubu – veselīgais dzīvesveids nācis par labu ne tikai viņas izskatam, bet arī garam.

20.09.2015 - 20.09.2017

A post shared by 👱🏼‍♀️💓Nikola Krištopane💓👱🏼‍♀️ (@nikakristopane) on Sep 20, 2017 at 1:27am PDT

Justīne – apvienot mīlestību pret sportu un dejām

Foto: Privātais arhīvs

Šī gada sākumā "Delfi Izklaide" savus lasītājus iepazīstināja ar uztura speciālisti un fitnesa instruktori Justīni Apini, kura bija apņēmības pilna kļūt par profesionālu fitnesa treneri.

Arī Justīne savas fitnesa gaitas dokumentē "Instagram" foto blogā, kura sekotāju skaits pārsniedz desmit tūkstošu atzīmi.

Justīne jau no bērnības ar sportu ir uz "tu". Četru gadu vecumā viņa sāka nodarboties ar sporta dejām, vēlāk spēki tika iemēģināti arī citos deju stilos. Jau vairāk nekā astoņus gadus Justīne nodarbojas ar skriešanu un piedalījusies dažādos tautas skrējienos. Vidusskolas laikā viņa bijusi basketbola kluba "Valmiera" karsējmeitene.

"Dzīvē ir iekārtojies, ka vairāk sanāk pievērsties deju treneres darbam – dejoju un vadu fiziskās sagatavotības nodarbības deju studijā "Royal"," intervijā stāstīja Justīne.

Savas zināšanas par uzturu un sportu Justīne apguvusi un papildinājusi gan Rīgas Stradiņa Universitātē, gan Sporta izglītības aģentūrā. Savukārt lēmumu mācīties par profesionālu treneri Justīne pieņēmusi, jo sapratusi, ka grib apvienot savu mīlestību pret sportu un dejām.

Lai gan Justīne var lepoties ar slaidu un vingru augumiņu, viņa savu ķermeni nepakļauj dramatiskām diētām. Tā vietā viņa gluži vienkārši piekopj aktīvu dzīvesveidu un regulāri sporto.

"Es mīlu skriet, dejot, apvienojot to ar spēka vingrinājumiem treniņu zālē. Man patīk dažādība – kustos un sportoju katru dienu, taču noteiktu vingrinājumu standartus sporta zālē neievēroju," savu dzīvesstilu aprakstīja Justīne.

Paldies meistarītei @ligazeee par skaisto grimu un mirdzumu! #makeup #makeupart #photoshoot

A post shared by Justīne (@justine_apine) on Dec 5, 2017 at 12:04pm PST

Meitene, kura iztrenkā visus tarakānus

Foto: Privātais arhīvs

Savukārt Alena Eldmane jau kopš agras bērnības spēlējusi basketbolu. Kad viņai bija aptuveni 20, Alena pieņēma lēmumu groza bumbas spēlēšanai pielikt punktu.

Alena pastrādājusi restorānu biznesā un naktsklubā, izmēģinājusi stjuartes arodu un padzīvojusi ārzemēs. "Viss galu galā tā interesanti salikās kopā pirms diviem gadiem. Atgriezos Latvijā pēc ārzemēs nodzīvota posma, sapratu, ka vēlos te palikt, pērn intervijā "Delfi Izklaidei" stāstīja Alena.

Alena Latvijā atsāka sportot, un tad viņa aptvēra – fiziskās aktivitātes ir tas, ar ko viņa vēlas saistīt savu dzīvi. Sieviete sāka mācīties par fitnesa treneri.

Kā atzina fitnesa entuziaste, treniņš ir vieta, kur "izdzīt savus tarakānus". Viņa šobrīd ne tikai vada treniņus, bet arī rosās veselīga dzīvesveida blogā.

"Es sevi par sportistu nesaucu, tas nav mans mērķis. Mans ceļš ir iedvesmot tautu – es gribu lauzt stereotipus, parādīt, kā ar izkustēšanos var celt dzīves kvalitāti," stāstīja Alena, kura, starp citu, šī gada sākumā noskuva savus kuplos, skaistos matus, jo vēlējās pielikt punktu daudzām lietām un atbrīvoties no nepatīkamām pagātnes atmiņām.

Torss, kuru apjūsmo visā Baltijā

Foto: Privātais arhīvs

"Delfi Izklaide" plaši aprakstījusi Eduarda Ševčenko sportisko panākumu stāstus un atklājusi viņa veiksmes receptes arī citiem. Vīrieša vārds komentārus neprasa – viņa iespaidīgo torsu apbrīno visā Baltijā.

Eduarda stāsts par to, kā viņš kļuvis par muskuļkalnu, ir gandrīz neticams – viņš agrāk bija kaulainais puisis, kurš savā pirmajā treniņā noģība, bet laika gaitā kļuvis par bodibildinga sacensību dalībnieku un piemēru daudziem citiem.

20 gadu vecumā Eduards svēris nieka 59 kilogramus, bet vienā no pirmajiem fitnesa treniņiem noģībis, jo nav varējis izturēt slodzi. Tagad viss ir mainījies – Ševčenko piedalījies neskaitāmās sacensībās, kur guvis izcilus panākumus un pat kļuvis par čempionu.

Tiesa, vīrietis intervijās uzsvēris, ka viņa atslēga uz panākumiem ir labs treneris – ja tāds tiks atrasts, viņš sola, ka rezultāti neizpaliks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!