Foto: Vida Press/AP/Scanpix

Par jaunievēlētā ASV prezidenta Donalda Trampa lielāko atbalstu kļuvusi viņa meita Ivanka Trampa, kura pēc vēlēšanām tik bieži redzama blakus tēvam, ka pat tiek dēvēta par jauno pirmo lēdiju. Lai pēc Trampa stāšanās amatā tas nemainītos, Ivanka ar ģimeni nolēmusi pārcelties uz Vašingtonu.

"The Washington Post" šonedēļ steidza ziņot, ka Ivanka ar vīru Džaredu Kašneru un trim bērniem plāno ievākties piecarpus miljonu ASV dolāru vērtā miteklī, kurā ir sešas guļamistabas un kas atrodas netālu no nama, kurā pēc prezidentūras termiņa beigām apmetīsies Baraks Obama ar ģimeni.

"The New York Times" rīcībā esošā informācija liecina, ka nams iepriekš piederējis "Latvijā dzimušam finansistam ar plašām investīcijām Krievijā, kurš saistīts ar Krievijas opozīcijas līderi".

Saskaņā ar Kolumbijas apgabala nekustamā īpašuma arhīva ierakstiem šis nams pirms tam piederējis Denam Rapoportam un viņa sievai Irinai. Rapoports kopš 2010. gada atbalstot Krievijas valdošā režīma opozicionāru Alekseju Navaļniju.

Rapoports ir dzimis Rīgā, bet 1979. gadā viņa ģimene emigrēja uz ASV, kur saņēma politisku patvērumu un apmetās Hjūstonā. 1991. gadā Rapoports devies atpakaļ uz Krieviju. Uzņēmuma "Rapoport Capital" mājaslapā norādīts, ka 2012. gadā Rapoports, kurš dzīvojis arī Francijā, ir atgriezies ASV un apmeties Vašingtonā.

Kā, atsaucoties uz Krievijas opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija līdzgaitnieka Vladimira Ašurkova teikto, vēsta "The New York Times", nesen Rapoports pārcēlies uz Kijevu.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!