Latvijas smalko aprindu dāmas labas formas un skaistuma vārdā allaž bijušas gatavas darīt visu, kas attiecīgajā brīdī aktuāli. Savulaik visas sēdēja uz diētām, vēlāk iesaistījās fitnesa trakumā, bet nu pašmāju populārās sievietes ļaujas jaunam modes vilnim – skaistuma vārdā daudzas izmēģina uz laiku vai daļēji kļūst par vegānēm.

Laikā, kad viena pēc otras durvis ver dažādas vegāniem draudzīgas ēstuves un tiek izdotas iedvesmojošas grāmatas ar receptēm tiem, kas uzturā nelieto dzīvnieku valsts produktus, kļūt par vegānu ir ne tikai figūrai draudzīgi, bet arī stilīgi.

Vegāniskam dzīvesveidam iedvesmot sāka fitnesa skaistuļi – piemēram, Kristaps Vilde un Sintija Katkeviča apliecina to, ka iespējams neēst neko no dzīvnieku valsts, bet lepoties ar skaistiem muskuļiem. Tāpat šādu dzīvesveidu izvēlējusies tetovētā latviešu modele Monami Frost.

Šis piemērs pamudinājis vairākas pašmāju ballīšu meitenes skaistuma un stila vārdā šopavasar uz laiku atteikties no gaļas, piena un olām. Taisnības labad gan jāpiebilst, ka no šampanieša malkošanas zaļā dzīvesveida vārdā atsakās tikai retā.

Dīdžejmeitene un kurinātāja Seksīgā Lee pirms kāda laika savus sociālo tīklu profilus pārpludināja ar attēliem, kuros iemūžinātas vegānisku ēdienu porcijas un atzīmēja savas bildītes ar mirkļbirku #govegan (kļūsti par vegānu), tādējādi apliecinot, ka gatavojas pievienoties zaļo cilvēciņu kustībai.

🍾🍾🍾💖🎉👌😍 #whenyouronadiet #breakfast #goodmorning #vegan 🌱🌱🌱🌱 @lldoinitwell

A photo posted by LENA USHAKOVA (@lenaushakova89) on Apr 1, 2016 at 12:54am PDT

Tiesa, kādu brīdi pastilojusi, smukulīte atgriezusies pie kārtīgām porcijām visa iespējamā un mirkļbirkas #eatallyoucan (ēd visu, ko vari).

Ēst tīrāk un veselīgāk izlēmusi arī daiļā Diāna Kubasova. Skaistule, kura savulaik DELFI Izklaidei stāstīja, ka savas diētas balsta uz piena produktiem un olām, nu sociālajos tīklos lepojas ar vegāniskām porcijām.

Tā kā modele vienmēr interesējusies par jaunāko uztura pasaulē, lai saglabātu perfekto augumu, nav zināms, vai viņa vegānismu piekopj īslaicīgi vai pilnībā mainījusi dzīvesveidu.

Savukārt sabiedrības dāma Zane Pertnika-Gromova neslēpj, ka par vegānu kļuvusi uz laiku – lai sagatavotos bikini sezonai. Un ja cita veida diētas meitenes nereti slēpj no svešām acīm, šī ir iemesls, lai pazīmētos ar pusdienu šķīvi – Zane faniem ziņo, ka ēd fenheļa sakni, Ķīnas kāpostu, avokado, cukīni un bietes.

Fenheļa sakne, ķīnas kāpostiņi, avocado, cukīnī un bietītes #govegandiet 🍆🍋🍐🌽🌶

A photo posted by Zane Pertnika-Gromova (@zanjuks8989) on Apr 6, 2016 at 5:22am PDT

Vegānu trakumam nupat pievienojusies arī pašmāju Instagram draiskule Yana Bruk. Smukulīte nupat paziņojusi, ka pievēršanas vegānismam, lai vairāk piedomātu par pareizu uzturu. Viņas fani satraukušies gaida rezultātus, cerot, ka atteikšanās no dzīvnieku valsts produktiem nenodarīs pāris smukulītes perfektajām formām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!