Foto: DELFI
Aizvadītajā nedēļā norisinājās XXV Vispārējie latviešu Dziesmu un XV Deju svētki, starp kuru apmeklētājiem varēja sastapt arī daudzus sabiedrībā zināmus cilvēkus.

Īpaši aktīva šī nedēļa bija kultūras ministrei Žanetai Jaunzemei-Grendei, kura, apmeklējot lielos publiskos pasākumus, priekšroku bija devusi dažādiem tautastērpiem, turpretim Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa speciāli svētkiem bija iegādājusies Vidzemes tērpa komplektu.

Lielākajos un nozīmīgākajos Dziesmu svētku pasākumos piedalījās arī Valsts prezidents Andris Bērziņš, kuru uz koncertiem Mežaparka estrādē pavadīja sieva, bet ne prezidents, ne pirmā lēdija tautastērpus par godu šim notikumam nebija izvēlējušies.

Tāpat ikdienišķās svētku drēbēs starp viesiem grozījās premjers Valdis Dombrovskis un kundze, kā arī bijušais Valsts prezidents Valdis Zatlers ar sievu Lilitu, bet bijusī prezidente Vaira Vīķe-Freiberga un viņas vīrs Imants (abi kopā attēlā) savus tautastērpus bija uzvilkuši tikai Dziesmu svētku noslēguma dienā.

Izbaudīt īpašo emocionālo atmosfēru Mežaparka estrādē bija nolēmuši arī šovbiznesa pārstāvji - pasākumus apmeklēja aktrise Agnese Zeltiņa, mūziķis Markus Riva ar dziedātāju Lily, TV3 ziņu vadītāja Agnese Vārpiņa, kurai svētku laikā bija arī jāstrādā, un daudzi citi.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!