Foto: Vida Press
Par aizsaulē aizgājušās Velsas princeses Diānas trauksmaino laulību ar princi Čārlzu, šķiet, izteikušies pilnīgi visi, tomēr britu mediji viņas nāves 20. gadadienas priekšvakarā turpina cilāt senus pagātnes notikumus.

1992. gadā tika publicēta biogrāfa Endrjū Mortona sarakstītā grāmata "Diana: Her True Story", kas kļuva par īstu sensāciju. Savukārt jūnija beigās, godinot princeses pāragrās nāves gadadienu, grāmata tiks pārizdota. Autors britu medijiem atklājis – tajā būs iekļauti jauni un līdz šim nepubliskoti materiāli.

Ar dažiem līdz šim nedzirdētiem faktiem Mortons plašāku sabiedrību šomēnes iepazīstinājis ar izdevuma "The Daily Mail" starpniecību. Viņš publicējis stāstu sēriju, kas veidota, balstoties uz audio ierakstiem, kurus viņam savulaik nosūtījusi pati Diāna.

Audio ierakstos Diāna izklāstījusi ne tikai to, kā viņa iepazinusies ar Čārlzu, bet arī to, ka vēl pirms kopdzīves uzsākšanas un kāzām, kas notika 1981. gada 29. jūlijā, viņa nemitīgi izjutusi Kamillas Pārkeres-Boulzas klātbūtni.

Vēsturnieki un biogrāfi noskaidrojuši, ka Čārlzs ar savu "mūža mīlestību", kā Kamillu dēvē mediji, iepazinās septiņdesmito gadu sākumā. Starp abiem uzreiz izveidojusies jūtu ķīmija, tomēr karaļnama pārstāvji princim diezgan skaidri norādījuši, ka Kamilla neesot gana šķīsta, lai kļūtu par viņa sievu.

Lai gan abi vēlāk nodibināja katrs savu ģimeni, Kamilla un Čārlzs nespēja pretoties jūtām. Arī Diāna zināja, ka vīram joprojām ir jūtas pret savu jaunības dienu simpātiju, un šī iemesla dēļ viņu pārņēma slimīga greizsirdība, kas pārauga apsēstībā.
Foto: Vida Press

Līdz šim nepublicētajos audio ierakstos Diāna Mortonam atzinusi – Kamilla bijusi viņas un Čārlza daudzo strīdu galvenais iemesls, jo princis ar savu simpātiju uzturējis kontaktu ne tikai pirms, bet arī pēc kāzām.

"Mēs bijām Čārlza kabinetā, kad pēkšņi iezvanījās telefons. Tā bija Kamilla. Es prātoju, kā man rīkoties – būt pieklājīgai un aiziet prom, lai viņi abi par parunāties privāti, vai tomēr palikt. Tā nu es nolēmu – būšu jauka un ļaušu viņiem parunāt. Man par to ļoti sāpēja sirds," "The Daily Mail"citējis Diānas savulaik teikto. Šī epizode notikusi neilgi pirms Diānas un Čārlza kāzām.

Savukārt kādā citā reizē Čārlzs bija noslēpies vannasistabā un telefonsarunā Kamillai sacījis, ka "lai arī kas notiktu, es tevi vienmēr mīlēšu". Diāna šo sarunu nejauši noklausījusies. Kad viņa vīram izstāstījusi, ka visu dzirdējusi, izcēlies liels strīds.

Neilgi pirms kāzām Diāna atradusi smalku zelta aproci, kuru Čārlzs bija pasūtījis izgatavot īpaši Kamillai. To rotājuši iniciāļi G un F, kas simbolizējuši vārdus Gledisa un Freds – tā abi viens otru mīļi dēvējuši.

Diāna Mortonam nosūtītajos audio ierakstos stāstījusi, ka aproci viņa uzgājusi aptuveni divas nedēļas pirms kāzām ar Čārlzu. Savukārt savai mīļākajai princis to pasniedzis divas dienas pirms precībām ar Diānu.

"Čārlzs bija atradis jaunavu, jēru, kuru upurēt, un savā ziņā viņš ar mani bija gluži vai apsēsts. Tomēr viņa jūtas svārstījās kā pa kalniem un lejām. Nekad nevarēja zināt, kā viņš jutīsies un izturēsies," audio ierakstos sacījusi Diāna.

Jāatzīmē, ka to, ka starp Čārlzu un Kamillu bijusi liela seksuālā saderība, apliecina arī abu telefonsarunu atšifrējums, kas nonāca atklātībā astoņdesmito gadu beigās.

Par teju vai leģendāru abu mīļāko nopludināto telefonsarunu frāzi kļuvuši Čārlza neķītrie izteikumi, ka viņš gribētu pārcelties uz dzīvi Kamillas biksēs un vēlētos būt "Tampax" tampons. Savukārt Kamilla ķiķinādama viņam pavēstījusi, ka tā esot "lieliska doma".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!