Foto: Vida Press
Lietojot sociālos tīklus, ir svarīgi ne tikai regulāri publicēt savus asprātīgos spriedumus par ikdienas aktualitātēm un informēt par savām gaitām, bet arī piedāvāt baudāmu vizuālo materiālu.

Ja agrāk bez otra cilvēka līdzdalības sevi nofotografēt bija diezgan pagrūti, tad pēdējo gadu laikā viedtālruņi un citi ērti gadžeti ikvienam no mums ļauj kļūt par, iespējams, labāko savu portretu autoru.

Lai nenošautu šķībi un galarezultāts nesaņemtu nopēlumu sekotāju vidū, der ieklausīties speciālistu padomos - ar saviem noslēpumiem laba selfija uzņemšanā dalījusies amerikāņu sabiedrības dāma Kima Kardašjana, kura regulāri savus fanus iepriecina ar dažādiem pašportretiem.

Viņas galvenais padoms ir vienmēr kameru turēt drusku augstāk par sevi, tādā veidā, iespējams, mazinot iespēju, ka neveiksmīga gaisma vai citi apstākļi varētu radīt ilūziju par dubultzodu vai citām nepilnībām.

Tāpat selfija autoram ir labi jāpārzina sava seja un tas, kādā leņķī viņš izskatās vispievilcīgākais. Lai to apgūtu, lieti noderēs treniņi pie spoguļa, kā arī, protams, regulāra sevis bildēšana un uzņemto attēlu izpēte.

Viss pārējais ir ļoti vienkārši - jāatrod pareizais apgaismojums un lūpiņas jāsavelk tā saucamajā "pīles knābītī", jo tas vaigus padara tievākus.

Tiesa, daudzi izdomā Kardašjanu ir krietni apsteiguši - nesen populāra kļuva pašportretu taisīšana ar kakājošu suni fonā, kas prasa daudz lielāku meistarību, nekā vienkārša "pīles knābja" sataisīšana kādā ballītē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!