Foto: Vida Press/Publicitātes foto
Ceturtdien, 22. jūnijā, visā pasaulē atzīmē dienu bez biksītēm (No Panty Day). Kamēr vairumam daiļā dzimuma pārstāvju iziešana no mājām bez šī apakšveļas gabala vēl aizvien šķiet liela uzdrīkstēšanās vai pilnīgs stulbums, ir slavenas daiļavas, kuras pat uz sarkanā paklāja labprāt gozējas bez bikšelēm.

Taisnības labad gan jāpiebilst, ka vairumā gadījumu atteikšanās no biksītēm notiek skaistuma vārdā – smalkās vakarkleitas no bieži vien ļoti pieguļošajiem vai caurspīdīgajiem audumiem gluži vienkārši nepieļauj apakšveļas valkāšanu. "Delfi Izklaide", atzīmējot bezbiksīšu dienu, piedāvā nelielu izlasi ar spilgtiem gadījumiem ārvalstu un pašmāju šovbiznesā, kad – tīši vai netīši – tapis zināms par kāda slavena cilvēka biksīšu trūkumu.

Pašai sava lellīte

Foto: Vida Press

Starp slavenajām dāmām, kuras pieķertas, zibinot pliku kājstarpi, goda vietā ierindojas popmūzikas princese Britnija Spīrsa, kurai tas gadījies ne reizi vien. Īpašu uzmanību izpelnījies viņas misēklis 2007. gada septembrī.

Tas bija smags laiks viņas dzīvē, dziedātāja vairākkārt bija apliecinājusi, ka netiek galā ar slavas smago nastu, un ļāvās uzdzīvei. Kādā naktī Lasvegasā, dodoties ballēties un sēžoties iekšā spēkratā, notika neizbēgamais – paparaci kamerām atklājās viņas intīmākā vietiņa un tas, ka dziedātāja aizmirsusi uzvilkt biksiņas.

To, par cik satricinošu notikumu šovbiznesā var kļūt šādi skati, apliecina arī Britnijai Spīrsai un viņas misēklim veltītā lellīte, kas vēlāk nonāca pārdošanā, bet pašai dziedātājai piedzīvotais bijusi laba mācība – lai gan arī vēlākajos gados zvaigzne mēdza parādīt par daudz, viņa vienmēr rūpējās, lai kājās būtu biksītes.

Negaidīts pārsteigums

Foto: AP/Scanpix

To slaveno sieviešu kompānijā, kuras aizvadītajā desmitgadē nespēja izkāpt no auto, neparādot kailu kājstarpi, bija arī savulaik skandalozās ballīšu lauvenes Parisa Hiltone un Lindsija Lohana, bet negaidītu pārsteigumu pirms nepilniem pieciem gadiem sarūpēja aktrise Anna Hataveja.

Arī viņa uzkāpa uz tā paša Hiltones, Spīrsas un Lohanas grābekļa – kailo kājstarpi kinozvaigzne pazibināja, ierodoties uz filmas "Les Miserable" ("Nožēlojamie") pirmizrādi Ņujorkā, kāpjot ārā no limuzīna.

Aktrise, kurai mugurā bija efektīga Toma Forda kleita un ekstravagantas sandales, neaprēķināja, tieši cik daudz ķermeņa atklāsies, un tieši tad arī tika pamanīts apakšveļas trūkums, kas, kā tolaik vēstīja tabloīdi, pašu Hataveju krietni apbēdināja.

Latvijas slavenākā bezbiksīte

Foto: Publicitātes foto
Savu nostāju par biksīšu valkāšanu uz skatuves 2013. gadā skaidri pauda arī pašmāju dziedātāja Katy Tindemark.

Viņa kādam smalkam pasākumam bija izvēlējusies dizaineres Kristīnes Deimon darinātu pieguļošu tērpu ar oriģinālu sānu izgriezumu, kas valkātājai liedza uzvilkt biksītes.

Vēlāk skatuves māksliniece atzina, ka šādi uz skatuves jūt daudz lielāku brīvību, un arī vēlākajos gados, izvēloties tērpus koncertiem, Katy Tindemark uzticamākajiem faniem likusi klusībā zīlēt, vai šoreiz apakšveļa uzvilkta.

It kā ir, it kā nav

Foto: Vida Press

Sieviešu apakšveļa gadu gaitā ir ļoti mainījusies, kļūstot arvien knapāka. Dažkārt mazā auduma strēmelīte, kas pilda apakšbikšu funkciju, vai tā saucamie C stringi un pielīmējamās biksītes rada maldīgu iespaidu, ka valkātāja tautās izgājusi bez vešiņas, atklājot skatienam vairāk nekā pienāktos.

Pirms nepilna gada ļoti uzskatāmi šo "it kā ir, it kā nav" tendenci, izvēloties apakšveļu, Venēcijas kinofestivālā nodemonstrēja itāliešu modeles Džulia Salemi un Daiane Mello.

Abas daiļavas uz seriāla "Jaunais pāvests" sarkanā paklāja gozējās īpaši pikantos tērpos, un Daianes rozīgajam vakartērpam bija tik liels šķēlums, bet izvēlētās biksītes – tik mazītiņas –, ka skatieniem atsedzās ķermeņa zona, kas parasti paliek slēpta.

Negantā vējiņa rotaļas

Foto: Vida Press

Ja labumu zibināšana uz sarkanā paklāja bieži vien šķiet labi izskaitļota metode, kā nokļūt tabloīdu pirmajās lapās, dažkārt slavenām sievietēm gadās īsti misēkļi. Tā 2013. gadā aktrisi Rīzu Viterspūnu ceļā no manikīra nelāgi izjokoja vējiņš.

Kinozvaigzne ikdienas pastaigai bija izvēlējusies ļoti īsus svārciņus, kurus negaidīti uznākusī brīzīte uzrāva augšā, vienmēr un visur dežūrējošajiem paparaci sagādājot iespēju tikt pie viegli izplūdušiem aktrises dibentiņa foto.

Kā toreiz vēstīja tabloīdi, pati aktrise par šo misēkli vien pasmējusies, piekārtojusi bruncīšus un braši turpinājusi ceļu uz auto.

Arī puiši Latvijā ļaujas nenormālai brīvībai

Foto: DELFI
2012. gada pavasarī Latvijas šovbiznesā pamatīgu vētru sacēla šova "Okartes skatuve" dalībnieks, vēlāk par multimākslinieku kļuvušais Kašers – viņš šova tiešraidēs bija pamanīts, guļot Ādama kostīmā, un steidza skaidrot, ka jau gadu staigā bez biksītēm.

"Bez apakšbiksēm staigāt sāku laikā, kad dzīvoju Āfrikā – tā kā tur ir ļoti karsts, cilvēki tur apakšveļu nelieto. Sapratu, ka tā ir daudz ērtāk pārvietoties – nekas nesvīst un neberž," toreiz "Delfi Izklaidei" skaidroja atraktīvais puisis.

Vēlāk tas iegājies arī, dzīvojot Latvijā, un Kašers neslēpa sajūsmu par šādu izvēli.

"Ja esi bez apakšbiksēm, tā ir nenormāla brīvības sajūta. Ķermenis elpo – visu laiku ir tāda svaiguma sajūta, jo tu jūti, kā vējš pieskaras pie tevis. Man vispār patiktu, ja ikdienā cilvēki staigātu kaili – tas būtu kā saplūst ar vēju. Un sajūta, kāda ir peldoties kailam, vispār ir neaprakstāma," kailuma burvību tolaik apcerēja puisis.

Tiesa, vēlāk uzvirmoja runas, ka Latvijas klimatiskie apstākļi tomēr likuši viņam atgriezties pie apakšbikšu valkāšanas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!