Foto: Privātais arhīvs

Atraktīvā skatuves māksliniece Inese Saulīte jeb Kombuļu Inese (attēlā kopā ar mīļoto) šovasar gatavojas doties uz saulaino Itāliju, lai apciemotu sava līgavaiņa Paskvāles Adario ģimeni.

Šis nebūs tautā mīlētās mūziķes pirmais izbrauciens ārpus Latvijas – viņa jau pabijusi septiņos ceļojumos, tāpēc Inese, atskatoties uz savu pieredzi, sniedz padomus citiem tūristiem.

"Dodoties ceļojumā, pēc savas pieredzes varu teikt, ka vajag parūpēties par pamanāmu un spilgtu koferi, lai, sagaidot bagāžu, varētu uzreiz pamanīt savas mantas. Ir gadījies, ka apmulstu un nevaru atrast savu koferi. Tā man bija kā mācība.

Varbūt izklausīsies smieklīgi, taču vajag parūpēties par to, lai personiskajām mantām, kuras ir koferī, netiek klāt citi - to vajag aizsiet vai arī uzlikt slēdzeni ar PIN kodu. Zinu cilvēkus, kuri pēc bagāžas saņemšanas konstatējuši, ka viņu koferi ir vērti vaļā. Vēl trakāk - pazudušas arī mantas," savos padomos ar DELFI Izklaidi dalās Inese.

Kravājot un pakojot mantas, Saulīte iesaka parūpēties par ērtu apģērbu un apaviem, neaizmirstot arī par tualetes piederumiem, taču lieta, bez kuras viņa nedodas nevienā ceļojumā, ir mobilais telefons.

"Kravājot somu, visas mantas sagrupēju un salieku maisiņos, kā to paredz lidostu noteikumi. Iesaku ņemt līdzi lietas, uz kurām var paļauties. Ērts apģērbs un apavi ir obligāts nosacījums. Vienreiz pati apdedzinājos - ceļojumā paņēmu līdzi kurpes, kuras nesen biju nopirkusi Latvijā. Izrādījās, ka šie apavi ir neērti un pārvietoties tajos bija īstas mocības.

Sievietēm iesaku paņemt līdzi vismaz vienu izejamo vai vakartērpu. Nekad nevar zināt, vai nāksies apmeklēt kādu pasākumu, iet uz restorānu vai iepazīties, piemēram, ar vīrieti. Es pati līdzi ņemu arī sporta tērpu - ja nu jākāpj kalnos vai gadās kāda cita fiziska aktivitāte. Arī pidžama vai naktskrekls vienmēr ir manā bagāžā.

Savā koferī vienmēr ielieku arī tualetes piederumus - mīļāko kosmētiku, sieviešu higiēnas preces, smaržas. It kā jau tās ir lietas, kuras var nopirkt jebkurā valstī, bet tu nekad nevari zināt, kad un kurā brīdī kaut ko no tā visa savajadzēsies," saka Kombuļinese.

Dziedātājas bagāžā atrodamas arī zāles pret galvassāpēm. Esot bijis gadījums, kad viņas dēlam pa degunu sākušas tecēt asinis, tādēļ ar lidostas drošības dienestu nācies sarunāt, ka tiek dota atļauja medikamentus ņemt līdzi lidmašīnas salonā, tādēļ mūziķe visiem, kuri gatavojas lidot, iesaka pirms tam pārbaudīties pie ārsta, jo veselība ir pirmajā vietā.

Saulīte vienmēr parūpējas par pases un naudas drošību. Savus personu apliecinošos dokumentus viņa rūpīgi glabā un rūpējas par to, lai negadītos tos nozaudēt, savukārt skaidras naudas norēķinus Inese neizmanto.

"Es nekad ceļojumā neņemu līdzi skaidru naudu. Ārzemēs norēķinos tikai ar karti. Izvairos no vietām, kurās norēķinu kartes nepieņem. Skaidra nauda var izkrist no maciņa vai pazust. Glabājot naudu kartē, man ir lielāka drošības sajūta.

Ja arī rodas vēlme izņemt naudu no bankomāta, visas darbības ērti varu pārskatīt un redzēt. Norēķinoties ar skaidru naudu, šīs drošības sajūtas nav," secinājusi Inese.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!