Foto: AP/Scanpix

Svētdien, 5. jūlijā, paredzētas mazās britu princeses Šarlotes kristības, un šajā sakarā DELFI Izklaide piedāvā nelielu ceļojumu pagātnē, piedāvājot foto izlasi no citu karalisko atvašu kristīšanas.

Karalisko ģimeņu atvašu kristības par valstiski svarīgu notikumu uzskatāms ne tikai Lielbritānijā, bet arī citās Eiropas valstīs - ierasti pie kristību vietas pulcējas ļaužu pūļi, bet pēc svinīga notikuma vecāki mazuļus arī atrāda plašākai sabiedrībai.

Neiztrūkstoša ir arī fotogrāfu klātbūtne, bet atsevišķu karaļnamu pārstāvji nepaļaujas tikai uz preses fotogrāfiem - viņi lielajam notikuma algo arī īstus mākslas foto profesionāļus un skaistos attēlus vēlāk arī nereti nosūta medijiem.

Par nesenāk notikušajām karaliskajām kristībām uzskatāmas Monako prinča Alberta II un princeses Šarlēnas dvīnīšu Gabrielas un Žaka kristības Monako katedrālē šī gada 10. maijā.
Pērnā gada vasarā Drotningholmas pils kapellā Stokholmas pievārtē norisinājās Zviedrijas princesītes Leonores, Zviedrijas karaļa Kārļa XVI Gustava un karalienes Silvijas jaunākās meitas, princeses Madlēnas un viņas laulātā drauga, uzņēmēja Krisa O'Nīla meitas kristību ceremonija.
2013. gada 23. oktobrī visa britu nācija un arī citu valstu mediji sekoja līdzi Kembridžas hercogienes Ketrīnas un prinča Viljama pirmdzimtā, Džordža Aleksandra Luisa jeb Kembridžas prinča Džordža kristībām, kas notika Svētā Džeimsa pilī.
2012. gada maijā Stokholmas karaliskajā kapellā norisinājās kroņprinceses Viktorijas un prinča Dāniela pirmdzimtās meitas Estelles Silvijas Evas Marijas svinīgā kristību ceremonija, kas vienkopus pulcēja gandrīz visu Zviedrijas karaliskā ģimene.
2011. gada 14. aprīlī Kopenhāgenā norisinājās Dānijas kroņprinceses Marijas un prinča Frederika dvīnīšu princeses Džozefīnes un prinča Vincenta kristības.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!