Foto: Privātais arhīvs
Latvijā strauji pieaugot fitnesa un aktīva dzīvesveida popularitātei, tautu iedvesmot turpina arvien lielāks skaits labi trenētu skaistuļu. Ar īpaši plašām zināšanām var lepoties Amerikā skolotais Rihards Sekste (attēlā), kurš atzīst, ka mīl prezentēt savu vareno ķermeni kā mākslas objektu.

"Fiziskās aktivitātes vienmēr bijusi daļa no manas ikdienas. Jau no otrās klases sāku aktīvi spēlēt futbolu, sapņoju kādu dienu spēlēt izlasē, bet dzīve nedaudz sagrozījās pēc septītās klases, kad man bija jābrauc dzīvot uz ASV.

Kad aizbraucu uz Ameriku, mana interese par futbolu sāka lēnām pazust, jo Amerikā šis sporta veids nebija īpaši populārs. Tad arī sāku meklēt kādu jaunu hobiju. Sākumā bija grūti saprast, ko es gribētu darīt, jo atrados pilnīgi jaunā vidē, bet iekšā bija vēlme atklāt kādu jaunu talantu - es esmu tāds cilvēks, kurš nevar dzīvot bez azarta, jo tad es jūtos nedzīvs," savu stāstu DELFI Izklaidei atklāj Rihards.

Lielāku uzmanību savam ārējam izskatam Rihards sācis pievērst tīņa gados, kad mamma, aktīva dzīvesveida piekritēja, mudinājusi apmeklēt sporta klubu. Sākumā Rihards vien gribējis nedaudz uzlabot savu formu, jo juties pārāk tievs, līdz nonāca profesionāla trenera rokās individuālā treniņā.

"Sapratu, ka līdz šim es trenējos ļoti nepareizi, kā arī nepievērsu pietiekami lielu uzmanību uzturam. Es sāku lasīt vairāk par uzturu un treniņiem, pamainīju treniņu programmu, kā arī sāku daudz vairāk ēst kvalitatīvu pārtiku.

Pēc šīm korekcijām notika diezgan straujš progress - ar katru nedēļu un mēnesi es pieņēmos svarā un redzēju pārmaiņas savā ķermenī. Mani draugi un skolas biedri izteica komplimentus, arī viens zināms kultūrists, kurš tolaik bija treneris sporta klubā, izteicās, ka viņš nekad nav redzējis nevienam tik strauju progresu," atceras trenētais puisis.

Viņš kritis azartā, un, mēģinot kļūt lielāks un lielāks, nonācis otrā galējībā. "Es ne tikai pieņēmos svarā uz muskuļu rēķina, bet arī uz ievērojama tauku rēķina. Tad arī sāku vairāk analizēt savu uzturu, mēģināju dažādas diētas, bet katru reizi, kad mēģināju atbrīvoties no liekā svara, es zaudēju lielu daļu muskuļu masas," sarežģīto posmu atceras Rihards.

Lai iegūtu papildus zināšanas šajā sfērā, Rihards nolēmis iziet trenera kursus Amerikā. Ar to viss tikai sācies - viņš neaprobežojies vien ar šiem kursiem, bet turpinājis interesēties par uztura un treniņu metodēm, izmēģinot visu jauno uz sevis.

"Man ļoti patika studēt uztura zinātni, jo zināju, ka uzturam ir ļoti liela nozīme, lai sasniegtu labus rezultātus. Tā arī laika gaitā manas zināšanas un fanātisms atspoguļojās rezultātos," stāsta Rihards.

Pagaidām gan fantastiskā auguma īpašnieks nevar lepoties ar lieliem panākumiem lielajā sportā bet tic, ka viņam ir labs potenciālais, kurš vēl nav parādīts. "To arī ir teicis pats Aivars Visockis, ar kuru es pagājušogad piedalījos sacensībās un kopā trenējos.

Šajā sportā vajag lielu pieredzi un tikai tad var sasniegt labus rezultātus sacensībās. Bet es gribu uzsvērt to, ka sacensības nav mans galvenais mērķis.

Man patīk pats process, kā arī es to daru savam priekam un motivēju citus. Man ļoti patīk taisīt foto sesijas un prezentēt savu ķermeni kā mākslas objektu, lai gan apzinos, ka tas ir ļoti subjektīvi.

Mans mērķis nav izpatikt visiem, es gribu patikt sev un uzdrošinos būt savādāks, nekā sabiedrībā ir pieņemts," ar sevi iepazīstina Rihards. Vairāk par Rihardu uzzināt, ar viņa pieredzi iepazīties un vērtīgus padomus gūt var šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!