Foto: Privātais arhīvs
Pasaules fitnesa skaistuļu čempionātam sparīgi gatavojas arī censonis no Latvijas – 22 gadus vecais Ēriks Rois (attēlā). Viņš īpašs ar to, ka izdomā arvien jaunus trakus vingrojumu veidus, lai nodarbībās sevi vēl vairāk nomocītu, un iemūžina to visu video.

"Daudziem Latvijā esmu pazīstams kā dīdžejs, bet nu jau vairākus gadus nopietni nodarbojos ar sportu. Pēc pāris mēnešiem piedalos Miami Pro 2015 fitnesa modeļu čempionātā, kur pārstāvēšu Latviju 20 valstu konkurencē. Pirmās sacensības veltīšu savai mammai," sarunā ar DELFI Izklaidi ar sevi iepazīstina Ēriks.

Lai tautu nemulsina fakts, ka Ēriks nevar lepoties ar milzonīgiem muskuļiem kā daudzi citi fitnesa skaistuļi - viņa trumpis ir reāls spēks visās jomās, ne milzīga muskuļu masa.

"Es eju uz fitnesa modeļu kategoriju, kur svaram jābūt ne lielākam par 90 kilogramiem. Neesmu bodībilderis. Man svars ir ap 85 kilogramiem. Starp citiem sportistiem mani izceļ tas, ka trenēju sevi vairākās sporta jomās.

Piemēram, sporta zālē ar svariem, crossfit cardio trenēju izturību ar visādiem vingrojumiem, ko var redzēt manos video. Jau trīs gadus trenēju ielu vingrošanu, un mēģinu to miksēt kopā ar pārējiem sporta veidiem. Es izceļos ar to, ka man ļoti patīk mocīt sevi sporta ziņā un visu laiku rast sev jaunus izaicinājumus," stāsta Ēriks.

Kā piemēru sevis mocīšanai viņš min sportošanu ar desmit kilogramus smagu vesti mugurā. Tiesa, ne visiem tas ir saprotams.

"Kad cilvēki redz, kā es trenējos, viņi domā, ka esmu nojūdzies vai man nav, ko darīt," smejas Ēriks. Pašlaik viņš sacensībām trenējas Anglijā, un priecājas, ka cilvēki, redzot viņa ekstrēmos vingrojumus, interesējas, kas viņš tāds ir, un puisim rodas iespēja popularizēt valsti. Ēriks ar saviem video cer motivēt cilvēkus aktīvam sportam.  Viņa paša režīms ir visai stingrs.

"Trenējos sešreiz nedēļā. Trīs dienas ar svariem sporta zālē, trīs dienas kardiotreniņi kopā ar crossfit un ielu vingrošanu. Pārsvarā treniņa ilgums ir viena stunda, kā arī apmēram pusstunda preses treniņa. Reizi divos mēnešos paņemu vairākas brīvdienas, lai mans ķermenis atpūšas no slodzes," savu režīmu atklāj Ēriks.

Talantīgajam puisim pagaidām ir tikai 22 gadi, un lielākie panākumi tikai priekšā. Par tikpat nozīmīgu uzdevumu kā panākumu gūšana fitnesa modeļu sacensībās Ēriks uzskata jaunatnes un ne tikai piesaistīšanu sportam.

"Gribu cilvēkiem parādīt savādāku sportu, ko atšķirīgu no vingrojumiem, kurus viņi katru dienu redz sporta zālē. Vēlos, lai ikviens saprot, ka nodarboties ar sportu un dzīvot veselīgi ir tā vērts," savu mērķi atklāj Ēriks.

Par savu pagaidām lielāko lepnumu Ēriks uzskata mokošo treniņu video, kurus noskatās tūkstošiem interesentu. Kā ar prieku spriež jaunais sportists, tas liecina par to, ka tautas vēlme un motivācija sportot nekur nav zudusi. Vairāk ar Ēriku un viņa trakajiem treniņu video var iepazīties viņa Facebook profilā. 
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!