Foto: Privātais arhīvs
Starp Latvijā pazīstamajiem vīriešu kārtas tetovējumu meistariem spoži mirdz kāda dāma – Olga Saleniece (attēlā). Viņa ne tikai ir pieprasīta māksliniece, pie kuras tetovējas slavenības, bet arī pati lepojas ar skaistu, apgleznotu ķermeni un piedalās konkursos gan kā tetovētāja, gan kā tetovētā modele.

"Tetovēšana ir mans pamatdarbs, ar to nodarbojos jau no skolas laikiem, nu jau vairāk kā 15 gadus. Pirmos eksperimentus veicu gan uz savas ādas, gan uz draugiem. Nu jau man ir savs klientu loks, kas turpina augt," sarunā ar DELFI Izklaide par sevi stāsta tetovēšanas meistare.

Viņa piedalījusies ļoti daudzos tetovēšanas mākslas konkursos gan Latvijā, gan ārzemēs, gan kā meistare, gan kā modele, izpelnoties atzinīgu novērtējumu. Kijevas tetovēšanas konvencijā viņa saņēmusi godpilno skatītāju simpātijas balvu. Olga kā fotomodele redzama reklāmās visā pasaulē, piemēram, Norvēģijā un Lasvegasā.

Meistare rēķina, ka viņai pašai ir vismaz 15 tetovējumi, taču kā tetovētāja viņa apgleznojusi tūkstošus. Olgas klientu lokā ir arī Latvijas slavenības - tetovēties nāk populāri sportisti un mūziķi. Tetovētāja nebaidās jaunu izaicinājumu.

"Jo uzdevums sarežģītāks, jo man interesantāk. Esmu veidojusi tetovējumus no gleznām un fotogrāfijām. Man ir nepabeigta mākslas izglītība, tāpēc problēmu ar reālistisku lietu atveidošanu uz klienta ādas man nav," par izaicinājumiem stāsta populārā tetovējumu meistare. 

Nupat viņa izveidojusi klientam tetovējumu, kas mats matā atbilst kāda čehu mākslinieka slavenai gleznai. Olgu priecē tas, ka latvieši pēdējos gados tetovējumu ziņā kļūst arvien drosmīgāki un atļaujas vairāk. 

"Esmu novērojusi to, ka tieši jaunas meitenes tagad pamatīgi notetovējas, vīrieši atļaujas krāsainos tetovējumus," par progresu priecājas tetovēšanas meistare. Viņa iesaka neskriet pakaļ modei, bet gan vadīties pēc tā, kas pašam sirdij tuvs.

"Agrāk meitenēm bija topā muguras lejasdaļā uztetovēt ķīniešu zīmīti. Cik stilīgi tas ir šodien? Tagad modē oldskūlīgi tetovējumi - lapsas, brieži. Jāatceras, ka ik pa pieciem, septiņiem gadiem tetovējumu mode mainās, bet uztetovētais simbols paliks visu mūžu," brīdina māksliniece.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!