Foto: Instagram.com/coreymaison/

Sabiedrības un mediju interesi turpina baudīt transpersonu ģimene no Detroitas, kurā māte un dēls vēlas kļūt par tēvu un meitu. Nesenā intervijā abi dalījušies savu pārvērtību pieredzē.

Šobrīd 15 gadus vecā Korija Meisone, kura pasaulē nākusi kā zēns, pirms aptuveni četriem gadiem saviem vecākiem atzinās, ka jūtas kā meitene. Savukārt viņas mamma Ērika (abi attēlā) pērn ģimenei paziņoja, ka jūtas kā sievietes ķermenī iesprostots vīrietis.

Pirmdien, 20. martā, Ērika, kura tagad dēvējama par Ēriku, kopā ar meitu sniegusi interviju amerikāņu raidījumā "Good Morning America", kurā izskaidrojusi, kā abu lēmums mainīt dzimumu ietekmējis attiecības ģimenē.

Ēriks sacījis, ka visi pieci viņa bērni joprojām viņu dēvē par mammu. Savukārt vislielākais pārsteigums viņam bijis tas, cik lielu atbalstu saņēmis no sava ilggadējā vīra Lesa.

"Tā bija viņa personības šķautne, par kuru iepriekš neko nebiju nojautis – spēja pieņemt, respektēt un apbrīnot. Tas lika man viņā iemīlēties no jauna," ārzemju mediji, atsaucoties uz interviju, citējuši Ēriku.

Kā skaidrojis Ēriks, Less, uzzinot, ka viņa sieva vēlas būt vīrietis, uzdevis ļoti daudz jautājumu un iesaistījies vairākās atbalsta grupās. Savukārt viņu vairāk nekā 10 gadus ilgušās attiecības tagad kļuvušas stiprākas un daudz ciešākas.

Ēriks uzsvēris, ka visu savu dzīvi iekšēji juties kā vīrietis, bet savu patieso identitāti sācis apzināties pēc tam, kad viņa pusaugu dēls atzinis, ka vēlas pārtapt par meiteni.

Korija pirms kāda laika sāka lietot hormonus. Tāpat viņai kaklā ievietots implants, lai viņas balss izklausītos meitenīgāka. Savukārt 18 gadu vecumā viņa nolēmusi veikt dzimuma maiņas operāciju.

"Es redzēju šo drosmīgo bērnu, kurš stājās pretī pasaulei, un es beidzot sapratu – ja viņa to spēj, arī es to spēšu," skaidrojis Ēriks.

Tiesa, viņa meitai nācies piedzīvot vienaudžu nicinājumu un izsmieklu, tomēr Korija drosmīgi stājusies pretī visām grūtībām. Savukārt pati pusaudze atzinusi – kādā brīdī kļuvis tik smagi, ka viņa vēlējusies izdarīt pašnāvību.

"Man šķiet, ka mēs daudz dziļākā līmenī saprotam, kam abi ejam cauri," sacījis Ēriks, kuram pirms mēneša tika veikta dubultā mastektomija.

@jujuchangabc @nightline

A post shared by Corey Maison (@coreymaison) on Mar 21, 2017 at 8:12pm PDT

Hanging with the best mom today🌈 🌟🌠⭐️ #thisiswhattranslookslike #transisbeautiful

A post shared by Corey Maison (@coreymaison) on Dec 17, 2016 at 10:30am PST

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!