Foto: Privātais arhīvs
Kāda amerikāniete, kas kļuvusi tik atkarīga no silikona injekcijām, ka iztērējusi tām 15 000 dolāru, lai "melnajā tirgū" tiktu pie milzīgas, neproporcionālas pēcpuses, atklātā grāmatā brīdina par nelegālo injekciju briesmām.

Divu bērnu māte Venitija Vondera savu negatīvo pieredzi aprakstījusi grāmatā Shot Girls.

Lai varētu par mazāku cenu iegūt kārotās injekcijas, Venitija pati sākusi strādāt kā nelegāla plastiskā ķirurga asistente. Savas darbošanās laikā viņa satikusi visdažādākās sievietes, sākot ar pusaudzēm, kuras uz injekcijām atvedušas mātes, un beidzot ar septiņdesmitgadīgām pensionārēm.

Tāpat nelegālo skaistuma procedūru klientu lokā bija cilvēki, kas noteikti zinājuši par to nelikumību, kā arī iespējamām veselības problēmām – policisti, medmāsas un sociālie darbinieki, vēsta laikraksts The Daily Mail.

Venitija atklāj, ka galvenais iemesls grāmatas rakstīšanai bijusi vēlēšanās dalīties savā pieredzē, kā arī izskaidrot daudzus nepareizus pieņēmumus par "melnā tirgus" skaistumprocedūrām.

"2006. gadā vajadzēja kārtīgi pameklēt, lai ko tādu atrastu. Tagad uz katra stūra ir kāds, kas jums injicēs kaut ko Kwik-E-Mart lielveikalā vai degvielas uzpildes stacijā nopirktu," intervijā sacīja grāmatas autore.

Runājot par iemesliem, kāpēc sievietes izvēlas nelegālas procedūras, riskējot ar inficēšanos vai pat letālu iznākumu, Venitija noliedz, ka viņas galvenokārt pamudina vēlme izpatikt vīriešiem vai dziļa depresija. Viņasprāt, viena kopīgā iemesla nav.

"Tas nav pat tāpēc, ka viņām pirms tam jau nebūtu pēcpuses. Bet viņas skatās spogulī, un viņām nepatīk tas, ko viņas redz. Viņas vēlas, lai spoguļattēls atbilstu tam tēlam, kādu viņas redz savā iztēlē," sieviete skaidroja, neslēpjot, ka pēc radikālo procedūru sērijas tomēr pati nav apmierināta ar savu izskatu.

Eksperti brīdina, ka nelicencētu mediķu pakalpojumu izmantošana līdzinās krievu ruletei. Džons Mārtins, kurš ārstējis vienu no viltus ārsta Onīla Rona Morisa upuriem, uzsver, ka medicīniskais silikons, ko izmanto dibena, vaigu, zoda un tamlīdzīgām injekcijām, ir ļoti dārgs, un tas jālieto nelielā daudzumā.

Savukārt amatieri nereti izmanto rūpnieciskos aizvietotājus, kas var būt toksiski un, lietoti lielos daudzumos, rada grotesku rezultātu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!