Foto: instagram.com/pixeefox/

Zviedru izcelsmes modele Piksija Foksa (attēlā) skaistuma vārdā ir gatava sev nodarīt briesmīgas lietas. Savulaik sievietei izoperētas sešas ribas, bet nesen viņai veikta īpaši bīstama procedūra, kuras laikā salauzts viņas žoklis.

Ārzemju mediji vēsta, ka 27 gadus vecajai Piksijai, kurai kopumā veiktas vairāk nekā 100 dažādas operācijas un procedūras, šī mēneša sākumā veikta visbīstamākā operācija no visām iepriekšējām. Neizdošanās gadījumā draudējis risks, ka modeles ķermenis kļūs pilnīgi paralizēts.

Piksijai kādā plastikas ķirurģijas klīnikā Korejā burtiski salauzts žoklis, lai tas iegūtu spicāku formu.

"Šī bija līdz šim riskantākā operācija. Pirmās divas dienas katra stunda bija svarīga, lai es izdzīvotu. Man degunā bija trubiņa, lai nenoslēgtos elpceļi. Savukārt manā mutē bija plastmasas breketes, kas noturēja vietā žokli.

Es neko nevarēju norīt, tāpēc pirmās 24 stundas ik pēc 20 minūtēm man no elpceļiem atsūknēja asinis, siekalas un šķidrumu, kas bija sakrājies.

Man tika veikta pilnīga sejas kaulu rekonstrukcija – pārveidoti vaigu kauli, iecentrēts žoklis. Tā bija ļoti bīstama operācija, jo sejā ir daudz muskuļu un nervu," ārzemju mediji citējuši Piksiju.

Kā skaidrojusi modele, pēc divām dienām viņai kļuvis vieglāk, jo ārsti izņēmuši trubiņu, kas atradās viņa degunā, un breketes. Beidzot arī apstājusies asiņošana. Savukārt pēc piecām dienām viņa beidzot varējusi pati padzerties. Tiesa, cietu barību sieviete nedrīkstēs ēst vismaz vienu mēnesi.

Piksija arī uzsvērusi – tas viss darīts cēla mērķa vārdā. Viņa nolēmusi kļūt par reālās dzīves supervaroni.

"Es gribēju iegūt spicāku žokli un pārveidot sejas formu, lai mana žokļa līnija būtu simetriskāka. Tā es vairāk līdzināšos supervaronim.

Žokļa operācija manām acīm liks izskatīties vizuāli lielākām. Es radu pati savu multeņu varoni, es radīšu pati savu supervaroņa tēlu, kas tiks iemūžināts grāmatu sērijā. Iespējams, tiks uzņemta arī filma.

Es savu dzīvi esmu pārvērtusi stāstā, kura galvenā varone esmu es pati. Es esmu šis supervaronis. Tā ir fantāzija, kas balstīta uz manu reālo dzīvi. Es nebūšu tāds varonis, kādi ir citi. Es cīnīšos ar īstas dzīves grūtībām," drosmīgi sacījusi Piksija, kura joprojām atkopjas no operācijas, bet nav šaubu – pavisam drīz viņa pasaulei atrādīs savu jauno sejiņu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!