Foto: Reuters/Scanpix
Parīzes pilsētas atbildīgās institūcijas jau krietnu laiku nomākusi tā dēvēto "mīlas slēdzeņu" karināšana uz tiltiem pār Sēnu, un pilnīgi nejauši tiltu glābšanas akcijā iesaistīts arī kāds jaunlaulāto pāris no Latvijas — Regīna un Vadims Medvedevi (attēlā).

Aizvadītajā nedēļā uz mīlnieku iecienītākā Pont de l'Archevêché tilta tika izlīmētas milzīgas uzlīmes ar aicinājumu savu mīlestību "neapzīmogot" ar kārtējās slēdzenes iekarināšanu tilta margās.

To vietā akcijas Mīla bez slēdzenēm organizatori aicinājuši mīlniekus no visas pasaules, kuri devušies medusmēneša ceļojumā uz romantiskāko pilsētu, uzņemt selfijus un citādi iemūžināt savu mīlu.

Kā liecina aģentūru Associated Press un Reuters uzņemtie kadri, vieni no pirmajiem, kas sekojuši aicinājumam, bijuši jaunlaulātie no Rīgas - Regīna un Vadims Medvedevi -, un fotoattēli ar laimīgo pāri, kas mīļi pozē selfijam, apceļojuši arī citu valstu izdevumus, piemēram, ilustrējot akciju tādu mediju kā The Daily Mail, Huffington Post un citu portālos.

Jau vēstīts, ka mīlnieku atstāto metāla slēdzeņu svars ir sācis deformēt dažu tiltu konstrukcijas, un atbildīgās institūcijas ir norūpējušās arī par drosminiekiem, kuri, meklējot jaunas vietas savu slēdzeņu pievienošanai, dažkārt pat riskē ar dzīvību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!