Foto: Publicitātes foto/Eriks Biters
Lai gan pēdējos gados pašmāju skaistumkonkursa "Mis un misters Latvija" daile ir pačibējusi un cilvēku interese par to sarukusi, pasākuma jaunā organizatoru komanda, kas tā rīkošanu uzņēmās jau pērn, ir apņēmības pilna atgriezt konkursam kādreizējo spozmi. Šī iemesla dēļ slaistīšanās pat skaistāko seju īpašniekiem netiek piedota.

Organizatore Jūlija Muglere "Delfi Izklaidei" pastāstīja, ka no 16 finālistu pulciņa trīs jauniešiem cīņa ir beigusies – no cīņas par kroņiem izslēgta Diāna Seile, Maikls Adžiboje un Raitis Kļaviņš (visi trīs attēlā).

"Ar finālistiem visu laiku strādā augsta līmeņa profesionāļi, un mēs no paša sākuma lūdzām visus dalībniekus pieiet darbam nopietni. Tā kā fināls notiks Latvijas Nacionālajā teātrī, tā līmenim jābūt attiecīgi augstam, tāpēc mēs nebijām gatavi paturēt finālistu vidū cilvēkus, kuri nepamatoti kavēja mēģinājumus, bremzējot sagatavošanās procesu un kuru pieeja visam procesam bija bezatbildīga," notikušo skaidroja Muglere.

Bezatbildīgo dalībnieku izslēgšana gan pavērusi ceļu kādam no konkursa rezervistiem – viena izslēgtā puiša vietā konkursantu pulciņam pievienojies 25 gadus vecais Vadims Barišoks.

Foto: Privātais arhīvs
Puisis savā anketā atklājis, ka ir no tiem, kuri neprot neko nedarīt. "Visu savu brīvo laiku pavadu aktīvi – attīstu biznesa idejas, trenējos, bildējos, braukāju ar draugiem uz dažādiem pasākumiem, skatos motivācijas video par sportu vai biznesu, mācos biznesa semināros," savu ikdienu raksturojis Vadims.

Argumentējot, kāpēc tieši viņš pelnījis uzvarēt konkursā, puisis atzinis: "Vienmēr bija domas par to, ka esmu šo titulu pelnījis ar savām darbībām un attieksmi."

Kā iepriekš informēja konkursa organizatori, finālisti jau maija sākumā uzsāka nopietnu gatavošanos konkursam – viņi gan uzlabo fizisko formu, gan apmeklē horeogrāfijas mēģinājumus un džudo nodarbības, bet līdz 3. augustam, kad plānots lielais fināls, jauniešus vēl gaida saspringts grafiks ar dažādām aktivitātēm.

Zemāk iespējams iepazīties ar konkursā palikušajiem 13 finālistiem.

Artūrs Ignatiks


Foto: Publicitātes foto

Vecums: 26 gadi

Augums: 186 cm

Izglītība: pabeigta vidusskola un speciālā izglītība

Brīvajā laikā Artūram patīk braukt ar riteni, bet skaidrojot, kāpēc nolēmis piedalīties konkursā, puisis neslēpj, ka "šī ir lieliska iespēja izmēģināt kaut ko jaunu".

Laime, viņaprāt, ir harmonija un mīlestība, bet kā piecas lietas, kas visspilgtāk raksturo Latviju, Artūrs minējis, ka tā ir "zaļa, neliela, mājīga, draudzīga un ļoti skaista".

Diāna Zamarina

Foto: Publicitātes foto

Vecums: 25 gadi

Augums: 175 cm

Izglītība: Zobārstniecības māsa – Rīgas 1. Medicīnas koledža; Tūrisma komercdarbība – Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikums

"Dzīvē apvienoju divas savas kaislības – zobārstniecību un modeles darbu. Atlikušais laiks paiet sporta aktivitātēs, kultūras pasākumu apmeklēšanā un ceļojumos. Kā arī rūpēs par man tuvajiem un mīļajiem," savu ikdienu raksturojusi Diāna.

Konkursā viņa piedalās, lai piepildītu senu bērnības sapni, bet uzvarēt vēlas, lai varētu veiksmīgāk attīstīt un veicināt labdarības projektus.

Ieva Balode

Foto: Publicitātes foto

Vecums: 25 gadi

Augums: 179 cm

Izglītība: Banku augstskola

"Brīvais laiks manā dzīvē ir liela vērtība – to veltu sevis pilnveidošanai, atpūtai, sev pašai un tuvākajiem cilvēkiem. Mani aizrauj dažādi kursu un semināru apmeklēšana, veselīgs dzīvesveids un daba. Manuprāt, diena ir izdevusies, ja esmu redzējusi, izmēģinājusi vai iemācījusies ko jaunu," anketā sevi raksturo Ieva.

Konkursā viņa piedalās, jo vēlas pierādīt, ka sieviete var būt reizē gan skaista, gan inteliģenta.

"Skaistums varbūt izglābs pasauli, bet intelekts to palīdzēs padarīt labāku," spriež meitene.

Inese Suslova

Foto: Publicitātes foto

Vecums: 18 gadi

Augums: 175 cm

Izglītība: Liepājas 8. vidusskola

"Gandrīz visu savu brīvo laiku es cenšos pavadīt ar savu ģimeni un draugiem, jo ikdienas steigā ne vienmēr tam pietiek laika. Brīvajā laikā savienoju savu darbu ar hobiju, divos vārdos – esmu modele. Kā arī nevar aizmirst sportu, tā ir manas dzīves neatņemama sastāvdaļa," ar sevi iepazīstinājusi meitene.

Konkursā viņa piedalās, jo mamma piedāvājusi pārbaudīt spēkus atlasē, un nokļūšanu finālistu vidū jauniete vērtē kā "lielisku vietu, kur izaicināt, pārvarēt un pierādīt sevi, iegūt ko jaunu un noderīgu tālākajam dzīves ceļam".

Ivo Lesnieks

Foto: Publicitātes foto

Vecums: 25 gadi

Augums: 182 cm

Izglītība: vidējā profesionālā (automehāniķis), nepabeigta augstākā Rīgas Tehniskajā Universitātē

Brīvo laiku pavada ar ģimeni vai draugiem, kopīgi apmeklējot kultūras pasākumus, dodoties garākos pārbraucienos ar auto vai pārgājienos, izbaudot Latvijas ainavas burvību. Tāpat Ivo norādījis, ka lasa "iedvesmojošu, rosinošu literatūru", pievēršas savu prasmju pilnveidošanai, kā arī jaunu zinību apguvei un "veic darbības, kuras raisa laimes un piepildījuma sajūtu".

Skaidrojot, kāpēc nolēmis piedalīties konkursā "Misters Latvija", atklāj: "Pieņēmu šo par lielisku iespēju sevis pilnveidošanai, jaunas pieredzes un iespaidu apguvei. Domāju, ka "Misters Latvija" konkursā iegūtā atpazīstamība atvieglotu uzmanības pievēršanu sabiedrības daļai, kurai nepieciešama palīdzība, kā arī citām aktuālām mūsdienu sabiedrības problēmām".

Jana Putriņa

Foto: Publicitātes foto/Eriks Biters

Vecums: 21 gads

Augums: 175 cm

Izglītība: vidējā

"Es esmu radošs un universāls cilvēks, zīmēšana un fotografēšana man patīk jau no bērnības, tāpēc savā brīvajā laikā man patīk attēlot cilvēku emocijas," sevi anketā raksturojusi jauniete.

Dalībniece norādījusi, ka viņas laime ir visu radu un draugu labklājība un veselība. "Saglabāt šo laimi mēs varam ar aprūpi, uzmanību un mīlestību," paudusi meitene.

Jānis Gulbinskis-Rogainis

Foto: Publicitātes foto

Vecums: 25 gadi

Augums: 189 cm

Izglītība: profesionālā vidēja izglītība – Ēdināšanas pakalpojumu speciālists, studē augstskolā RISEBA bakalaura studiju programmā Biznesa psiholoģija 2. kursā

Tā kā puiša ikdiena sastāv no augstskolas, treniņiem un vecākā administratora pienākumiem, brīvā laika ir maz, bet, ja atrodas brīva diena, Jānis to labprāt pavada, kopā ar savu draudzeni ejot uz kino vai kādu restorānu.

Skaidrojot, kāpēc nolēmis piedalīties konkursā "Misters Latvija", atklāj: "Gribu sevi pārbaudīt. Nevēlos sev vēlāk pārmest vai nožēlot, ka neizmantoju izdevību. "Misters Latvija" tituls ir lieliska pievienotā vērtība, kura pavadīs mani visu mūžu."

Anketā norādot piecus vārdus, kas visspilgtāk raksturo Latviju, Jānis atgādinājis, ka "mazs cinītis gāž lielu vezumu".

Karolina Matrosova

Foto: Publicitātes foto/Eriks Biters

Vecums: 22 gadi

Augums: 172 cm

Izglītība: studē Valsts Policijas koledžā

"Brīvajā laikā pilnveidoju fotografēšanas iemaņas, aktīvi nodarbojos ar sportu, lasu, zīmēju, ceļoju, pavadu laiku ar draugiem, kā arī organizēju kultūras pasākumus," par sevi stāsta Karolina, kurai dalība konkursā ir bērnības sapnis.

Izvēloties piecus vārdus, kas visspilgtāk raksturo Latviju, meitene norādījusi, ka tā ir "skaista, neatkarīga, talantīga, viesmīlīga, kulturāla".

Kristīne Rancāne

Foto: Publicitātes foto

Vecums: 24 gadi

Augums: 174 cm

Izglītība: 1. līmeņa profesionālā augstākā izglītība "māszinībās", profesionālā kvalifikācija profesijā "Vizāžists". Šobrīd studē Starptautiskajā kosmetoloģijas koledžā studiju programmā "Skaistumkopšanas speciālists kosmetoloģijā".

No darba brīvajā laikā viņa izvēlas aktīvu atpūtu. "Dievinu doties uz savu dzimto pusi – Rēzekni, pilsētu Latgales sirdī. Pastaigas, riteņbraukšana, skriešana ir tieši tas, kas vajadzīgs pēc lielpilsētas kņadas," anketā norāda Kristīne.

Konkursā viņa nolēmusi piedalīties, "lai iedvesmotu un tiktu iedvesmota".

Krists Prūsis

Foto: Publicitātes foto

Vecums: 19 gadi

Augums: 182 cm

Izglītība: Rīgas Mākslas un Mediju tehnikums

Kristam patīk nodarboties ar dažādiem sporta veidiem un pavadīt laiku kopā ar draugiem un ģimeni.

Skaidrojot, kāpēc nolēmis piedalīties skaistumkonkursā, puisis norādījis, ka "tā ir iespēja pilnveidot sevi dažādās jomās, iegūt jaunus draugus, vērtīgu un interesantu pieredzi"

Laime, viņaprāt, ir tad, kad radinieki un tuvinieki ir veseli, un, lai to saglabātu, ir jāpavada vairāk laika ar mīļajiem.

Ksenija Koroļova

Foto: Publicitātes foto

Vecums: 22 gadi

Augums: 169 cm

Izglītība: Bakalaura grāds starptautiskās tiesībās Groningenas Universitātē, Erasmus apmaiņa Vīnes Universitātē un maģistra grāds starptautiskās tiesībās Katoļu Universitātē Portugālē.

"Piedalos starptautiskās konferencēs un projektos, rakstu ceļošanas blogu (pēc vidusskolas pabeigšanas jau esmu dzīvojusi piecās dažādās valstīs) un nodarbojos ar fitnesu," ar sevi iepazīstina jauniete.

Konkursā viņa nolēmusi piedalīties, lai atbildētu sev uz jautājumu "Vai es varu?" un lauztu stereotipus, kā arī attīstītu sevi jaunā sfērā un piepildītu bērnības sapni.

Leonīds Geraščenko

Foto: Publicitātes foto

Vecums: 24 gadi

Augums: 188 cm

Izglītība: augstākā

Brīvajā laikā Leonīdam patīk nodarboties ar dažādiem sporta veidiem, pavadīt laiku ar saviem radiniekiem un draugiem, lasīt mākslas un biznesa literatūru.

Skaidrojot, kāpēc nolēmis piedalīties konkursā "Misters Latvija", atklāj: "Tā ir lieliska iespēja pilnveidot sevi, iegūt pavisam jaunu pieredzi un iepazīties ar dažādiem cilvēkiem."

Anketā norādot piecus vārdus, kas visspilgtāk raksturo Latviju, Leonīds minējis, ka viņa dzimtene ir "unikāla, skaista, daudznacionāla, uzņēmīga, atvērta".

Roberts Zvagūzis

Foto: Publicitātes foto

Vecums: 20 gadi

Augums: 190 cm

Izglītība: vidējā

Brīvajā laikā nodarbojas ar sportu, un iecienītākie sporta veidi ir basketbols un hokejs. Tāpat patīk atpūsties pie dabas un kopā ar ģimeni.

Skaidrojot, kāpēc nolēmis piedalīties konkursā "Misters Latvija", atklāj: "Šī nozare mani jau ieinteresēja gadus atpakaļ, kad veiksmīgi aizvadīju konkursu "Mis un misters Ogre", pēc šī konkursa radās vēlme attīstīt sevi tālāk un pieteikties "Mis un misters Latvija". Šī ir vieta, kur sevi pilnveidot ne tikai ārēji, bet arī iekšēji, kas tev var noderēt nākotnē."

Anketā norādot lietas, kas visspilgtāk raksturo Latviju, viņš minējis sporta talantus, bagātīgu virtuvi, neskarto dabu un latviešu sīkstumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!